Scriitorul irakian Alaa Mashzoub a fost asasinat cu 13 gloanțe în faţa locuinţei sale din Karbala

Publicat:

Scriitorul irakian Alaa Mashzoub a fosr asasinat, sâmbătă, în faţa locuinţei sale din Karbala. Asupra bărbatului în vârstă de 50 de ani s-au tras 13 gloanţe, relatează arabilit.org, potrivit news.ro .

Mashzoub a fost ucis seara, într-o zonă care era considerată sigură. Doi atacatori au venit la locuinţa scriitorului cu motocicletele.


Citește și : Zece disidenţi ai FARC, printre care un important lider, au fost lichidaţi de armata columbiană

Reuters notează că Mashzoub a fost împuşcat de un singur motociclist.

“Scena culturală l-a pierdut pe unul dintre autorii şi creatorii speciali”, a notat ministrul irakian al Culturii şi Turismului, Abdul Amir al-Hamdani, într-un comunicat.

Asociaţia Scriitorilor Irakieni a condamnat atacul şi a acuzat autorităţile că nu fac tot ce trebuie pentru a-i proteja pe intelectuali.

“Asociaţia consideră guvernul local şi pe cel central responsabile în totalitate pentru că nu au menţinut siguranţa publică”, a precizat asociaţia, într-un comunicat.

Citește și : Bilantul catastrofei din Brazilia creste: 121 de morţi şi peste 200 de dispăruți

Alaa Mashzoub a scris mai multe romane, între care se numără “Haosul naţiunii” şi “Crimă pe Facebook”. El a primit câteva premii pentru literatură, dar şi pentru documentare pe care le-a realizat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

OPINIE – De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova?

De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova? Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 33,7% ar vota pentru actualul...

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România? Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială le dă democraților posibilitatea să vină cu un candidat proaspăt, capabil...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.