Sculptorul britanic Anish Kapoor a donat 1 milion de dolari în beneficiul refugiaților

Publicat:

Sculptorul britanic de origine indiană Anish Kapoor a donat 1 milion de dolari în beneficiul a cinci asociaţii de caritate care sprijină refugiaţii din întreaga lume, miercuri, pentru a încerca să atenueze această criză socială ce a căpătat o amploare globală, informează Reuters.

Artistul, care s-a născut dintr-un tată indian şi o mamă evreică cu cetăţenie irakiană, a câştigat Genesis Prize – un trofeu supranumit “Nobelul evreiesc” – în 2017, graţie angajamentului său faţă de promovarea valorilor iudaice, conform agerpres .


“La fel ca mulţi evrei, nu trebuie să caut prea mult în istoricul familiei mele pentru a găsi persoane care au fost refugiaţi”, a declarat Anish Kapoor.

Citește și : Suedia va recurge inclusiv la armată pentru a pune capăt violenţelor organizate

“Direcţionarea banilor primiţi pentru Genesis Prize spre această cauză reprezintă o manieră de a-i ajuta pe acei oameni care, la fel ca înaintaşii mei nu cu mult timp în urmă, sunt persecutaţi”, a adăugat artistul.

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) afirmă că omenirea înregistrează cele mai mari niveluri de strămutare din istorie, cu peste 65 de milioane de persoane care sunt obligate să îşi părăsească locuinţele, depăşind numărul persoanelor refugiate în urmă cu peste 70 de ani în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Eforturile depuse de ONU în vederea semnării unui pact internaţional pentru siguranţă, ordine şi migraţie reglementată au înregistrat un eşec în luna decembrie, după ce delegaţia Statelor Unite a părăsit negocierile.

“În lunile recente, gradul de conştientizare în legătură cu destinul cu care se confruntă zeci de milioane de refugiaţi şi de persoane strămutate din lumea întreagă a scăzut semnificativ, în timp ce criza refugiaţilor a continuat să se agraveze”, a declarat Anish Kapoor, care este de multă vreme şi un cunoscut activist social.

Anish Kapoor, după ce a locuit în Israel pentru o scurtă perioadă înainte de a se stabili în Marea Britanie în anii 1970, a câştigat prestigiosul Turner Prize în 1991 şi a creat un memorial al Holocaustului pentru Liberal Jewish Synagogue din Londra.

Câştigătorii Genesis Prize, un premiu oferit în urma unui parteneriat încheiat între Genesis Prize Foundation, Jewish Agency for Israel şi Guvernul israelian, atribuie suma de 1 milion de dolari unor persoane şi asociaţii de caritate, cu scopul de a inspira următoarele generaţii de evrei.

Una dintre asociaţiile sprijinite de Anish Kapoor este International Rescue Committee, care îi ajută pe refugiaţii din Uganda – unde se află peste 1 milion de persoane care au fugit din calea războiului din Sudanul de Sud – şi pe refugiaţii rohingya din Myanmar.

Celebrul artist oferă şi alimente şi provizii în beneficiul refugiaţilor din Grecia şi Franţa şi ajutor medical refugiaţilor din Siria.

Celelalte asociaţii alese de Anish Kapoor pentru a împărţi suma de 1 milion de dolari sunt Multifaith Alliance for Syrian Refugees (MFA), HIAS (Hebrew Immigrant Aid Society), Help Refugees şi Hillel International.

Printre laureaţii de la ediţiile precedente ale Genesis Prize se numără fostul primar al oraşului New York Michael Bloomberg şi actorul Michael Douglas. Laureata premiului din 2018, actriţa Natalie Portman, a anunţat că intenţionează să cheltuiască această sumă pentru a sprijini programele care militează pentru dreptul femeilor la egalitate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.