O sculptură a Afroditei, furată în 2011, fost retrocedată Italiei de autoritățile germane

Publicat:

O sculptură străveche care o reprezintă pe Afrodita, zeiţa frumuseţii în Grecia Antică, a fost retrocedată Italiei miercuri, la mai mulţi ani după ce a fost furată şi identificată apoi în timpul unei licitaţii organizate în Germania, informează DPA.

Statuia Afroditei, ce datează din secolul I e.n., a fost furată din sediul Universităţii din Foggia, un oraş din sudul Italiei, în anul 2011, conform agerpres.


După doi ani, ea a fost identificată la Munchen, capitala landului german Bavaria, unde fusese scoasă la vânzare, au precizat carabinierii italieni, miercuri.

Citește și : Statele europene au cea mai rapidă creştere a bugetelor apărării (raport IISS)

Investigaţiile ulterioare au dezvăluit că statuia a fost cumpărată de un traficant de artă german care aducea în ţara lui natală artefacte străvechi ce erau furate sau excavate ilegal în Italia.

Poliţiştii italieni l-au arestat pe traficant în 2016, alături de doi complici italieni, şi au capturat astfel peste 2.500 de artefacte dobândite ilicit.

Statuia Afroditei a fost ultimul obiect de artă din cele furate de traficantul german şi care nu fusese încă recuperată.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.