X

O sculptură a Afroditei, furată în 2011, fost retrocedată Italiei de autoritățile germane

O sculptură străveche care o reprezintă pe Afrodita, zeiţa frumuseţii în Grecia Antică, a fost retrocedată Italiei miercuri, la mai mulţi ani după ce a fost furată şi identificată apoi în timpul unei licitaţii organizate în Germania, informează DPA.

Statuia Afroditei, ce datează din secolul I e.n., a fost furată din sediul Universităţii din Foggia, un oraş din sudul Italiei, în anul 2011, conform agerpres.

După doi ani, ea a fost identificată la Munchen, capitala landului german Bavaria, unde fusese scoasă la vânzare, au precizat carabinierii italieni, miercuri.

Citește și : Statele europene au cea mai rapidă creştere a bugetelor apărării (raport IISS)

Investigaţiile ulterioare au dezvăluit că statuia a fost cumpărată de un traficant de artă german care aducea în ţara lui natală artefacte străvechi ce erau furate sau excavate ilegal în Italia.

Poliţiştii italieni l-au arestat pe traficant în 2016, alături de doi complici italieni, şi au capturat astfel peste 2.500 de artefacte dobândite ilicit.

Statuia Afroditei a fost ultimul obiect de artă din cele furate de traficantul german şi care nu fusese încă recuperată.

Tags: AfroditaBavariaFoggiagermaniaGrecia AnticăMunchensculptura
Categorii: Diaspora