Scurgeri la o centrală nucleară din Germania

Publicat:

Aparatele au arătat că sunt scurgeri la o centrală nucleară din Germania și este nevoie de reparații, anunță reprezentanții Ministerului Mediului, potrivit Reuters, informează mediafax.

Operatorul centralei nucleare Isar 2 din Germania a informat Ministerul Mediului cu privire la o scurgere produsă în interiorul unității. Defecțiunea nu a compromis securitatea, dar ar putea complica planul energetic de iarnă al guvernului, a anunțat luni ministerul.


Citește și : Ceremonia de la Abaţia Westminster s-a încheiat

Este nevoie de o perioadă de reparații de o săptămână, în timpul căreia operațiunile vor fi oprite, pentru ca centrala să funcționeze și anul viitor, a adăugat ministerul.

Isar 2, situată în landul Bavaria din sudul țării, urma să fie oprită la sfârșitul anului, conform planului Germaniei de eliminare treptată a energiei nucleare.

Războiul din Ucraina și prăbușirea ulterioară a importurilor de energie din Rusia au determinat o schimbare de politică, guvernul plănuind să mențină deschise până anul viitor două dintre cele trei centrale nucleare.

Ministerul Mediului a declarat că împreună cu Ministerul Economiei „examinează noua situație și implicațiile acesteia pentru proiectarea și punerea în aplicare a planului de rezervă”.

Citește și : Imran Khan SCAPĂ de acuzaţiile de terorism

Operatorul centralei Isar 2 a anunțat că reactorul ar putea continua să funcționeze până la data planificată de oprire, potrivit Ministerului Mediului. Dar oprirea de o săptămână ar fi necesară în octombrie, dacă centrala va funcționa și anul viitor, au stabilit specialiștii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.