X

‘Scutul de Foc 2017’, exerciţii militare comune moldo-române

Exerciţiul moldo-român “Scutul de Foc 2017” a început luni la baza militară din Bulboaca (Republica Moldova), anunţă un comunicat de presă al Ministerului Apărării moldovean, citat marţi de portalul Deschide.md, potrivit agerpres.

Potrivit comandantului forţelor terestre ale armatei moldovene, colonelul Mihail Bucliş, “Scutul de Foc 2017” are ca obiectiv instruirea comună a subunităţilor de artilerie şi creşterea nivelului de interoperabilitate dintre cele două armate.

Citeşte şi: În plin război cu preşedintele, guvernul de la Chişinău cere intervenţia Curţii Constituţionale

În cadrul aplicaţiilor, care se desfăşoară în perioada 18-22 septembrie, iau parte circa 300 de ofiţeri şi subofiţeri din subunităţile de artilerie ale armatei moldovene şi peste 20 de militari români.

Exerciţiul “Scutul de Foc 2017” se desfăşoară al treilea an consecutiv în Republica Moldova.

Aceste aplicaţii intervin după ce preşedintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, a declanşat un adevărat scandal şi un conflict cu guvernul şi conducerea Ministerului Apărării în legătură cu trimiterea unui contingent de militari moldoveni la exerciţiul “Rapid Trident” din Ucraina, pe motiv că la acesta participau şi militari din ţări membre NATO.

Tags: BulboacaMihail Buclişrepublica moldovaRomaniaScutul de Foc 2017
Categorii: Diaspora