Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico

Publicat:

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico

Gigantul media german Axel Springer, care deţine popularul tabloid german Bild şi site-ul american de ştiri Politico, ia în considerare, împreună cu fondul KKR, o divizare a companiei, potrivit unor două surse familiare cu chestiunea, transmite Reuters, informează News.ro.

O posibilă înţelegere ar separa activele sale media de operaţiunile sale cu anunţuri digitale, primele urmând să revină CEO-ului Mathias Doepfner şi văduvei fondatorului, Friede Springer, iar cele din urmă urmând să ajungă la KKR şi Canada Pension Plan Investment Board, au spus sursele, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Financial Times a relatat prima dată despre discuţiile despre divizare.

Sursele au declarat pentru Reuters că acesta este cel mai probabil plan, dar că multe detalii au rămas deschise. Nu este clar când va fi luată o decizie.

Axel Springer a fondat compania în 1946 şi a transformat-o într-un imperiu întins, cuprinzând titluri media influente, de dreapta, precum şi un portofoliu de site-uri web de anunţuri, inclusiv platforma de locuri de muncă Stepstone şi unitatea de anunţuri imobiliare Aviv.Miliardarul Doepfner a preluat conducerea grupului în 2002.

Cel mai recent Doepfner a colordonat ambiţiile Springer de a pătrunde în domeniul inteligenţei artificiale, inclusiv printr-un parteneriat cu ChatGPT al OpenAI.

Divizarea planificată nu ar însemna neapărat că Springer va fi exclus din afacerea foarte profitabilă cu anunţuri, au spus sursele.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Preluarea controlului asupra unităţii ar putea ajuta la deschiderea drumului pentru ca KKR să înceapă să părăsească investiţia sa, la cinci ani după ce a încheiat un parteneriat cu Doepfner pentru a retrage de la bursă Axel Springer, au spus sursele.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia și-a retras și ultima navă militară pe care o mai avea în Crimeea. Flota rusă „a pierdut controlul asupra Mării Negre”

Rusia și-a retras și ultima navă militară pe care o mai avea în Crimeea. Flota rusă „a pierdut controlul asupra Mării Negre” Rusia și-a retras...

Evenimentele Zilei de 17 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 17 iulie în Istorie 17 iulie este a 198-a zi a calendarului gregorian și a 199-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 17 iulie 2024

Horoscop 17 iulie 2024  Nativii din zodia Capricorn se concentrează pe carieră, în timp ce Gemenii au o zi plină de energie, potrivit stiripesurse. Horoscop...

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia Specialiștii au realizat o nouă hartă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.