X

Se cere capul mai multor șefi de direcții municipale după tragedia din Chișinău soldată cu moartea unui copil

Se cere capul mai multor șefi de direcții municipale după tragedia din Chișinău soldată cu moartea unui copil

Consilierii PAS din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) solicită suspendarea din funcție, pe perioada anchetei privind tragedia din parcul Sarmizegetusa, soldată cu moartea unui copil, a mai multor directori și șefi din subdiviziunile Primăriei Chișinău.

Citește și: BCS sesizează PG și cere audierea lui Recean în Parlament

Este vorba despre pretorul sectorului Botanica, directorul ÎM „Lumteh”, șeful ÎM Spații Verzi și șeful Direcției Parcurilor, Cultură și Odihnă.

„Noi, consilierii fracțiunii PAS, am constatat o lipsă de responsabilitate și indiferență față de acest caz tragic. Președintele de ședință, consilierul MAN, a luat decizia unilaterală de a nu examina subiectul până la finalizarea anchetei. Regretăm profund acest caz și atitudinea neglijentă față de atribuțiile de serviciu. Condamnăm abordarea nepăsătoare a reprezentanților Primăriei Chișinău”, se menționează în nota emisă de consilierii municipali PAS.

Precizăm că pe 18 pe iunie, doi copii au fost electrocutați în parcul Sarmizegetusa de la Botanica în timp ce se jucau. Preliminar, cei doi copii au fost electrocutați  în timpul unui scurt circuit produs la cablurile unui pilon de electricitate din preajmă.

Din nefericire, o fetiță de 11 ani a murit, iar băiețelul de 6 ani este, în continuare, internat în spital.

Tags: copii electrocutaticopil electrocutatTragedie Chisinau
Știrile zilei