X

Se dau lupte grele la Bakhmut

Ucrainenii și rușii duc lupte grele în preajma orașului Bakhmut din estul Ucrainei. Localitatea este controlată de ucraineni și are o valoare importantă din punct de vedere strategic și simbolistic, relatează mediafax.

Militarii ruși bombardează intens orașul din estul Ucrainei și se apropie treptat de de periferiile localității.

Vezi şi: Bombardamentele ruse nu ne vor frânge, declară Zelenski, care a stat în întuneric lângă epava unei drone – VIDEO – Black News

Orașul a rămas în mâinile ucrainenilor în timpul războiului, în pofida obiectivului Moscovei de a captura întreaga regiune Donbas de la granița cu Rusia. Asaltul din jurul Bakhmut demonstrează dorința lui Vladimir Putin de a obține câștiguri vizibile după săptămâni de eșecuri clare în Ucraina, potrivit Sky News.

Rusia lovește Bakhmut cu rachete de mai bine de cinci luni. Asaltul a fost accelerat după ce rușii i-au forțat pe ucraineni să se retragă din Luhansk în iulie.

Săptămâna aceasta, președintele Ucrainei a declarat că asaltul Rusiei asupra Bakhmut expune „nebunia” Moscovei. Armata ucraineană trage cu mortiere și artilerie grea pentru a respinge forțele rusești, care au ajuns la mai puțin de 5 kilometri distanță, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului din Washington.

Citeşte şi: Un mort şi patru răniţi într-un atac cu cuţit lângă Milano (VIDEO); fotbalistul Pablo Mari, printre victime – Black News

Cucerirea Bakhmut ar rupe liniile de aprovizionare ale Ucrainei și ar deschide o rută pentru ca forțele rusești să avanseze spre Kramatorsk și Sloviansk, bastioane ucrainene cheie în provincia Donețk.

În plus, Rusia are nevoie de o victorie la Bakhmut, pentru a compensa pierderile suferite în regiunea nord-estică a Harkovului și deteriorarea poziției sale în Herson.

Tags: BakhmutDonbasrusiaucrainaVladimir Putin
Categorii: Război in Ucraina