X

Se golește rezerva statului de grâu alimentar

Se golește rezerva statului de grâu alimentar

Agenția Rezerve Materiale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) anunță despre desfășurarea concursului privind selectarea beneficiarilor finali de grâu alimentar din rezervele de stat.

Citește și: Bașcana de la Comrat ar face front comun cu separatiștii transnistreni

Agenția vrea să vândă o cantitate de 22956,723 de tone, în vederea împrospătării cu decalaj în timp conform legislației.

Pentru participare la concurs, sunt invitați agenți economici autohtoni, solicitanți ai grâului alimentar din rezervele de stat. Grâul alimentar, va fi eliberat prioritar producătorilor de pâine, panificație și produselor de morărit, iar în lipsa cererilor din partea acestora, tuturor agenților economici solicitanți.

Grâul va fi eliberat în bază de contract, cu prezentarea obligatorie a unei garanții financiare/bancare, cuantumul căreia va asigura reîntregirea cantității de grâu scoasă din stoc, la prețul 2840,60 lei per tonă.

Acest preț a fost stabilit de Comisia mixtă pentru stabilirea prețurilor la bunurile din rezervele de stat și de mobilizare, cât și a cheltuielilor de contingență în mărime de 5 %  din valoarea cantității eliberate.

Termenul limită de depunere a dosarelor de participare la concurs fiind data de 3 aprilie curent.

Tags: Agentia Rezerve materiale a MAIgrâu alimentarMinisterul Afacerilor Internerezerva de grâu alimentarrezerva de stat de grâu alimentar
Știrile zilei