X

Se impune monitorizarea strictă a finanțelor concurenților electorali pentru prezidențiale

Se impune monitorizarea strictă a finanțelor concurenților electorali pentru prezidențiale

Concurenții electorali vor trebui să răspundă pentru fiecare leu cheltuit în campania electorală pentru prezidențialele din toamnă. A fost instituit Grupul de lucru pentru prevenirea și combaterea finanțării ilegale a campaniilor electorale și coruperii alegătorilor, anunță Comisia Electorală Centrală (CEC).

Citește și: Galbur nu-l susține pe Țîcu și invocă că Blocul Împreună „cochetează” cu rușii

Din grupul respectiv de lucru grup fac parte reprezentanți ai CEC, ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Procuraturii Anticorupție (PA), Centrului Național Anticorupție (CNA), Inspectoratului General al Poliției (IGP), Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, Serviciului Fiscal de Stat (SFS), Cancelariei de Stat și ai societății civile – Asociația Promo-LEX și Asociația pentru Democrație Participativă „ADEPT”.

Grupul s-a întrunit deja în prima ședință de lucru, iar membrii au discutat despre sporirea transparenței și corectitudinii finanțării campaniilor electorale, necesitatea asigurării unui controlul sporit asupra veniturilor și cheltuielilor grupurilor de inițiativă și a concurențelor electorali, metode de prevenire și, după caz, combaterea utilizării resurselor administrative.

Tags: alegeri prezidentialeCECComisia Electorala Centralaconsurenți electoralifinantare partide
Știrile zilei