Se întâmplă în Singapore: Prima execuţie a unei femei în aproape 20 de ani

Publicat:

Singapore a spânzurat vineri o femeie în vârstă de 45 de ani pentru trafic de droguri, au anunţat autorităţile, prima femeie executată de acest oraş-stat în aproape 20 de ani, condamnată pentru trafic cu 30,72 grame de heroină, potrivit AFP şi agerpres.

“Pedeapsa cu moartea impusă lui Saridewi Binte Djamani a fost executată pe 28 iulie 2023”, a precizat Biroul Central pentru Narcotice într-un comunicat.


Citeşte şi: Putin lovește un port ucrainean și periclitează aprovizionarea cu hrană a planetei (editorial) – Stiripesurse.md

Ea a fost condamnată pentru trafic cu 30,72 grame de heroină, mai mult decât dublul volumului pedepsit cu moartea în Singapore.

Djamani, care a fost condamnată în 2018, “a beneficiat de o procedură obişnuită în temeiul legii şi a fost reprezentată de un avocat pe tot parcursul procedurilor”, a transmis instituţia într-un comunicat.

“Ea a făcut apel la condamnare şi sentinţă, iar Curtea de Apel i-a respins apelul pe 6 octombrie 2022”, a precizat biroul, adăugând că apelul ei pentru clemenţă prezidenţială a fost, de asemenea, respins.

Djamani este prima femeie executată în acest oraş-stat de când Yen May Woen, o femeie din Singapore spânzurată pentru trafic de droguri, a fost condamnată în 2004, a declarat serviciul penitenciar din Singapore într-un e-mail către AFP. Potrivit relatărilor din mass-media, Yen May Woen era o coafeză în vârstă de 36 de ani.

Execuţiile judiciare au fost reluate în centrul financiar asiatic în martie 2022, după o pauză de doi ani în timpul pandemiei COVID-19. De atunci, 15 deţinuţi au fost ucişi.

Miercuri, Mohd Aziz bin Hussain, un rezident în vârstă de 57 de ani, a fost spânzurat pentru trafic cu aproximativ 50 de grame de heroină.

Grupul local pentru drepturile omului Transformative Justice Collective a declarat vineri că a confirmat că un alt deţinut condamnat la moarte pentru trafic de droguri urmează să fie executat pe 3 august.

Condamnatul este un singaporez care a lucrat ca şofer de curierat înainte de arestarea sa în 2016. El a fost condamnat în 2019 pentru trafic cu aproximativ 50 de grame de heroină.

“Săptămâna aceasta a aruncat o lumină dură şi tragică asupra lipsei totale de reformă a pedepsei cu moartea din Singapore”, a declarat Chiara Sangiorgio, expert al Amnesty International în pedeapsa cu moartea.

“În timp ce majoritatea ţărilor din întreaga lume întorc spatele acestei pedepse crude, guvernul din Singapore continuă să execute oameni pentru infracţiuni legate de droguri, încălcând legea şi standardele internaţionale privind drepturile omului”, a adăugat ea.

Citeşte şi: Legea pentru denunțarea Convenției privind Adunarea Interparlamentară a CSI a intrat în vigoare – Stiripesurse.md

Grupurile pentru drepturile omului spun că efectul disuasiv al pedepsei capitale asupra criminalităţii nu a fost demonstrat.

Dar Singapore insistă că pedeapsa cu moartea a ajutat-o să devină una dintre cele mai sigure ţări din Asia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Partidul Laburist, favorit în alegerile parlamentare ce au loc joi în UK

Partidul Laburist, favorit în alegerile parlamentare ce au loc joi în UK Aproximativ 46 de milioane de britanici sunt aşteptaţi joi la secţiile de votare...

Rusia este dispusă să exporte în continuare gaze spre Europa. Kievul vrea să-i închidă robinetul

Rusia este dispusă să exporte în continuare gaze spre Europa. Kievul vrea să-i închidă robinetul Rusia este gata să continue să livreze gaze Europei şi...

„Șansa” lui Șor nu va putea participa la alegeri

„Șansa” lui Șor nu va putea participa la alegeri Activitatea partidului politic „Șansă” ar putea fi temporar stopată, iar formațiunea nu va putea participa la...

Şefa Parchetului European vine în R. Moldova

Şefa Parchetului European vine în R. Moldova Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European, va ajunge în perioada următoare la Chișinău. Vizita va avea loc în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.