X

Se propune crearea unui centru de atragere de fonduri pentru Chișinău

Se propune crearea unui centru de atragere de fonduri pentru Chișinău

Aleșii locali din partea PAS propun crearea unui centru de dezvoltare și atragere de fonduri în cadrul primăriei Chișinău.

Citește și: A fost emisă avertizare hidrologică pentru majoritatea râurilor din țară

„Unitatea nou creată ar asigura atragerea de fonduri ale UE la nivel de municipiu prin dezvoltarea proiectelor de dezvoltare locală, regională și transfrontalieră durabilă, cu finanțări publice, private, interne și externe”, a considerat  Nicolae Arnaut, consilier municipal PAS.

Propunerea aleșilor locali din partea PAS vine în contextul integrării europene a Republicii Moldova și punerea în aplicare a politicilor UE.

„Primăria Chișinău deja este eligibilă pentru mai multe programe europene de dezvoltare cum ar fi Programul „LIFE” este singurul program al Uniunii Europene dedicat exclusiv mediului. Pentru acest program, pentru anii 2021-2027, este destinat un buget de 5,43 miliarde euro. Un alt program este Programul Interreg NEXT România-Republica Moldova, cu un buget de 77,3 milioane de euro, pentru perioada 2021-2027.  Mitigation Action Facility, susținut financiar de Comisia Uniunii Europene, Guvernul German, Danez și Marea Britanie”, a precizat Arnaut.

Potrivit consilierilor PAS, după aderare, Republica Moldova ar avea acces încă la cel puțin două mari fonduri de finanțare a proiectelor de dezvoltare a comunităților locale – Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) și Fondul Politicii de Coeziune, pentru perioada 2021-2027.

Tags: aleși locali PASchisinauconsilieri PAS
Știrile zilei