X

Se propune crearea unui HUB economic-industrial la Ciocana

Se propune crearea unui HUB economic-industrial la Ciocana

Fracțiunea PAS din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) propune crearea unui HUB economic-industrial de 54 de hectare în sectorul Ciocana al capitalei.

Citește și: Situația animalelor fără adăpost a ajuns pe agenda Parlamentului

„Actualmente, Fracțiunea PAS este în pregătirea unui proiect de decizie de valorificare a acestui teren pentru un HUB economic-industrial în care vom propune activitățile sugerate în urma zecilor de consultări cu mediul de afaceri”, a menționat președinta fracțiunii PAS în CMC, Zinaida Popa.

Potrivit consilierilor PAS, astăzi, Chișinăul este orașul rețelelor mari, iar micul business și micro-businessul s-a diminuat drastic și chiar a dispărut pe unele artere. Aleșii locali consideră că este greșit ca terenurile din Chișinău să fie valorificate doar pentru spații locative și comerciale, care nu permit producerea serviciilor casnice.

„Experții ne spun că asta nu poate continua, or dacă se va întâmpla vom îngreuna și crea și mai mari probleme orașului. Noi trebuie să începem să dezvoltăm sectoarele noastre, or astăzi un sector din Chișinău este mai mare ca raioanele noastre din țară, mai mare ca municipiul Bălți care are peste 100 mii locuitori, iar Botanica spre exemplu de 2 ori mai mult”, a mai precizat Popa.

Tags: Consiliul municipal Chișinău (CMC)Fracțiunea PAS in CMCHUB economic CiocanaZinaida Popa CMC
Știrile zilei