Se vorbeşte prea mult despre consecinţe negative ale unui Brexit fără un acord, afirmă ministrul irlandez de externe

Publicat:

Ministrul de externe al Republicii Irlanda, Simon Coveney, a estimat miercuri că se vorbeşte ”prea mult” despre ipoteza unei retrageri a Regatului Unit din Uniunea Europeană fără un acord privind relaţiile lor viitoare, relatează AFP, potrivit agerpres.

Aflat la Londra pentru discuţii referitoare la absenţa, de un an şi jumătate, a unui guvern regional în Irlanda de Nord, Coveney a declarat că un astfel de scenariu ar fi ”o veste foarte tristă” atât pentru Regatul Unit, cât şi pentru Republica Irlanda, care ”ar suporta împreună consecinţele”.


Citește și : Heiko Maas: SUA înseamnă mai mult decât Casa Albă, indiferent de ce spune Trump pe Twitter

”Se vorbeşte probabil prea mult despre consecinţe negative ale unui Brexit fără un acord”, a declarat presei Coveney. ”Eu nu cred că este probabil, nu cred că cineva doreşte aceasta”, a adăugat el.

Regatul Unit urmează să părăsească UE la sfârşitul lui martie 2019. Cele două părţi vor să ajungă la un acord de retragere până la sfârşitul lui octombrie pentru a permite textului să fie ratificat la timp. Totuşi, cele două părţi au afirmat că se pregătesc din ce în ce mai mult pentru ipoteza unui eşec al negocierilor.

În opinia lui Coveney, absenţa unui acord ar reprezenta ”un eşec politic foarte important” pe care el ”nu intenţionează să-l lase să se întâmple”.

”Trebuie să ne concentrăm pe intensificarea negocierilor, în scopul de a găsi soluţii şi o cale de urmat, în contrapondere la această postură rigidă pe care unele persoane simt nevoia s-o adopte”, a adăugat el, la adresa partizanilor unei rupturi reale cu UE care spun că preferă absenţa unui acord decât un acord pe care l-ar considera drept unul prost.

Citește și : Donald Trump îl critică pe Michael Cohen: ‘Ce fel de avocat îşi înregistrează clientul? Atât de trist!’

Negocierile dintre Londra şi Bruxelles bat pasul pe loc îndeosebi în legătură cu modul de a evita reinstaurarea după Brexit a unei frontiere între Irlanda de Nord, provincie britanică ce va părăsi UE, şi Republica Irlanda, membră a UE.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.