X

Sea-Eye a salvat 172 de migranţi din Mediterana

Nava organizaţiei umanitare Sea-Eye 4 a salvat duminică 172 de migranţi din bărci de lemn improprii pentru valurile înalte din Mediterana, potrivit operatorului ONG-ului german, citat luni de DPA, conform agerpres.

O operaţiune către o altă barcă cu 50 de persoane era încă în aşteptare, a anunţat Sea-Eye duminică seară.

Vezi şi: Raidurile israeliene din Gaza continuă, după ce duminică au fost ucişi 42 de palestinieni – Black News

Printre persoanele aduse duminică la bordul navei erau copii, un bebeluş de 8 luni şi o femeie însărcinată, a declarat ONG-ul.

“A trebuit să tratăm 12 persoane în spital; un copil şi un bărbat adult au avut nevoie de stabilizare prelungită. Din fericire, nu există oameni răniţi grav printre cei salvaţi”, a declarat medicul operaţiunilor navei citat în comunicat.

Vineri, echipajul navei a primit de asemenea o alertă de primejdie de la în jur de 50 de persoane aflate pe o mică barcă, dar pe care au găsit-o goală, a declarat Sea-Eye.

În timpul operaţiunii, echipajul a văzut un avion Frontex şi a presupus că ocupanţii bărcii “au devenit victimele altei returnări ilegale (forţate) la instigarea statelor UE şi că oamenii au fost trimişi înapoi în lagărele de internare din Libia”, a explicat Gorden Isler, preşedintele Sea-Eye.

Citeşte şi: O tribună plină cu oameni S-A PRĂBUŞIT într-o sinagogă din Cisiordania (VIDEO)! Sunt morţi şi răniţi! – Black News

Nava Sea-Eye 4, reamenajată în oraşul port din nordul Germaniei Rostock şi aparţinând asociaţiei fondate în Regensburg, Bavaria, în 2015, şi-a început misiunea de a salva migranţi aflaţi în pericol în Mediterana centrală la începutul acestei luni.

Misiunea este susţinută de United4Rescue, Alianţa Civilă Sea Rescue şi organizaţia de asistenţă Medici Germani.

Tags: BavariaFrontexlibiamarea mediteranamigrantiRegensburgRostockSea RescueSea-EyeSea-Eye 4United4Rescue
Categorii: Diaspora