Seattle este primul oraş din SUA care interzice discriminarea în funcţie de castă

Publicat:

Oraşul american Seattle (statul Washington) a devenit marţi primul din SUA care a inclus casta – un sistem al ierarhiei sociale prezent în ţări din sudul Asiei şi îndeosebi în India – în legislaţia împotriva discriminării, transmite EFE, potrivit agerpres.

Odată cu ordonanţa municipală, aprobată cu şase voturi pentru şi unul împotrivă, discriminarea pe criterii de castă este acum ilegală în metropolă.


Citeşte şi: Un spital din 10 a fost avariat în Ucraina în timpul războiului – Black News

Iniţiativa a fost introdusă de Kshama Sawant, singurul membru socialist al primăriei din Seattle şi unica persoană de origine indiană din consiliul municipal.

Sawant a explicat că a propus respectiva măsură pentru a pune capăt unui tip de discriminare ”invizibil şi ignorat”, potrivit publicaţiei americane The Hill.

Citeşte şi: 8 milioane de ucraineni au fugit de război în toată Europa – Black News

Totuşi, unele grupuri, precum Coaliţia Hinduşilor din America de Nord (CoHNA) sau Fundaţia Hindusă Americană (HAF) s-au opus normei, susţinând că aceasta aduce sub lumina reflectoarelor o comunitate care deja este victimă a discriminărilor.

Sistemul de caste din India a fost abolit oficial în Constituţia din 1950, însă realitatea este că mulţi oameni, şi îndeosebi cei din casta celor ”de neatins” sau dalit, sunt adesea umiliţi de membrii castelor care se consideră superioare, notează EFE.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Partidul Laburist, favorit în alegerile parlamentare ce au loc joi în UK

Partidul Laburist, favorit în alegerile parlamentare ce au loc joi în UK Aproximativ 46 de milioane de britanici sunt aşteptaţi joi la secţiile de votare...

Rusia este dispusă să exporte în continuare gaze spre Europa. Kievul vrea să-i închidă robinetul

Rusia este dispusă să exporte în continuare gaze spre Europa. Kievul vrea să-i închidă robinetul Rusia este gata să continue să livreze gaze Europei şi...

„Șansa” lui Șor nu va putea participa la alegeri

„Șansa” lui Șor nu va putea participa la alegeri Activitatea partidului politic „Șansă” ar putea fi temporar stopată, iar formațiunea nu va putea participa la...

Şefa Parchetului European vine în R. Moldova

Şefa Parchetului European vine în R. Moldova Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European, va ajunge în perioada următoare la Chișinău. Vizita va avea loc în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.