Sebastian Kurz îşi anunţă RETRAGEREA din viaţa politică

Publicat:

Fostul cancelar austriac Sebastian Kurz, care face obiectul unei anchete pentru corupţie, urmează să anunţe joi retragerea sa din viaţa politică, potrivit mai multor media austriece, “o declaraţie personală” în acest sens fiind aşteptată pentru 10:30 GMT, conform partidului său conservator, au relatat AFP şi Reuters şi DPA, potrivit agerpres.

“Naşterea fiului său” în weekendul trecut “i-a dat impulsul” necesar pentru acest gest, scrie pe site-ul său de internet cotidianul Kronen Zeitung, care citează surse din “cercul apropiat” al conservatorului.


Citeşte şi: Cine este noul CEO la Twitter: un expert în învățare automată și AI în vârstă de 37 de ani – Black News

Grupul parlamentar al partidului său ÖVP a anunţat că Sebastian Kurz va susţine o conferinţă de presă la ora locală 11:30 (10:30 GMT).

El a părăsit postul de cancelar în octombrie, după lansarea unei anchete împotriva sa pentru suspiciuni de corupţie, rămânând totuşi la conducerea Partidului Popular Austriac (ÖVP) şi a grupului său parlamentar.

Sebastian Kurz a fost înlocuit în post de fostul ministru de externe Alexander Schallenberg, unul dintre apropiaţii săi.

La mijlocul lunii noiembrie, parlamentul austriac i-a ridicat imunitatea parlamentară.

Scandalul a izbucnit în luna octombrie, când o serie de percheziţii au avut loc, inclusiv la Cancelarie şi Ministerul de Finanţe în cadrul unei anchete privind suspiciunile de delapidare de fonduri publice între 2016 şi 2018. Kurz respinge acuzaţiile.

Această presupusă deturnare de fonduri ar fi avut drept scop finanţarea apariţiei unor sondaje falsificate şi acoperirea mediatică favorabilă lui Sebastian Kurz într-un tabloid al influentului grup de presă austriac “Österreich”.

Citeşte şi: WTA suspendă turneele de tenis feminin organizate în China – Black News

În schimb, acesta din urmă era recompensat prin reclamă profitabilă, conform unor elemente ale anchetei.

Kurz era cel mai tânăr şef de guvern din lume când a preluat mandatul la vârsta de 31 de ani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Poliția a confiscat listele de semnături colectate de socialiști în cadrul așa-zisei campanii ‘Interesul Național’

Poliția a confiscat listele de semnături colectate de socialiști în cadrul așa-zisei campanii 'Interesul Național' Oamenii legii au confiscat listele de semnături colectate de PSRM...

Guvernul Germaniei oferă R. Moldova un grant de 15 milioane de euro

Guvernul Germaniei oferă R. Moldova un grant de 15 milioane de euro Guvernul Germaniei oferă un grant de 15 milioane de euro pentru îmbunătățirea infrastructurii...

Tiraspolul critică rezoluția adoptată de Adunarea OSCE privind represiunile de pe malul stâng al Nistrului

Tiraspolul critică rezoluția adoptată de Adunarea OSCE privind represiunile de pe malul stâng al Nistrului Organul responsabil de relații externe al regiunii transnistrene a publicat,...

Modificări la bugetul de stat: mai mulți bani pentru sănătate, educație și protecție socială

Modificări la bugetul de stat: mai mulți bani pentru sănătate, educație și protecție socială Indicatorii bugetari pentru anul curent la capitolele venituri, cheltuieli și deficit...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.