Sebastian Kurz negociază cu Soros mutarea Universităţii Centrale Europene în Austria

Publicat:

Cancelarul austriac Sebastian Kurz s-a întâlnit cu miliardarul George Soros pentru a discuta despre mutarea Universităţii Centrale Europene (CEU) din Ungaria în Austria, conform unei postări de luni pe contul de Twitter al şefului guvernului de la Viena, citat de Euronews în pagina sa electronică, transmite şi agerpres.

Întâlnirea dintre Kurz şi investitorul american de origine maghiară a avut loc duminică.


Citeşte şi: Un tren de navetişti a deraiat în Spania. Cel puţin un om a murit! – FOTO/VIDEO

CEU a dat termen până la 1 decembrie guvernului ungar să decidă dacă universitatea susţinută de Soros va primi permisiunea de a rămâne la Budapesta – o decizie presantă pentru a ajuta instituţia să se pregătească pentru următorul an academic.

CEU a apărut după căderea Zidului Berlinului, oferindu-le studenţilor diplome acreditate atât în Ungaria, cât şi în SUA, dar a fost acuzată de guvernul premierului ungar conservator Viktor Orban că ar activa fără a respecta pe deplin legislaţia, conform Reuters.

Citeşte şi: 2 morţi şi 4 dispăruţi după ce o alunecare de teren a surpat un drum din Portugalia

Conform relatărilor din presa austriacă, CEU va putea să ocupe o clădire a spitalului Otto Wagner, vechi de un secol, în apropiere de Schönbrunn, începând cu primăvara viitoare dacă se va muta şi va fi pregătită să accepte studenţi odată cu anul academic 2019-2020.

Soros a fost o ţintă populară a premierului Viktor Orban, care a iniţiat şi a adoptat la începutul anului o lege ‘Stop Soros’, spunând că investitorul de origine maghiară promovează şi sprijină migraţia ilegală.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.