X

Seceta a afectat producția de sfeclă de zahăr. Producătorii ar putea beneficia de subvenții

Seceta a afectat producția de sfeclă de zahăr. Producătorii ar putea beneficia de subvenții

Producătorii de sfeclă de zahăr ar putea beneficia de subvenții per hectar și va fi elaborat un program de dezvoltare a sectorului. Anunțul a fost făcut de vicepremierul și ministrul agriculturii și industriei alimentare, Vladimir Bolea, după ce s-a întâlnit și a discutat cu agricultorii care cultivă sfeclă de zahăr din raioanele Ocnița, Dondușeni, Râșcani, Drochia, precum și cu reprezentanții fabricii de zahăr din Drochia, scrie moldova1.md.

În cadrul întrevederii, fermierii au descris dificultățile cu care se confruntă, cum ar fi impactul secetei asupra recoltei, lipsa accesului la irigare și costurile înalte ale cultivării și procesării sfeclei de zahăr. Potrivit acestora circa 60 la sută din suprafețele cu sfeclă de zahăr au fost compromise și există riscul creșterii prețului la zahăr, potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

CItește și: Anunț important pentru deținătorii de gospodării țărănești

În acest an, prețul de achiziție pentru o tonă de zahăr, conform contractelor agricole, este de aproximativ 1000 de lei per tonă, iar pierderile estimate pentru fermieri se ridică la peste 200 de milioane de lei.

Potrivit ministerului Agriculturii, Asociația producătorilor de sfeclă de zahăr urmează să prezinte o viziune privind perspectiva ramurii și soluțiile pentru redresarea domeniului.

Tags: Producătoriisfeclă de zahărsubventii
Social