Seceta amplifică criza alimentară din Coreea de Nord

Publicat:

Un val de căldură din Coreea de Nord a dus la distrugerea culturilor de orez, porumb și alte cereale “cu efecte potențial catastrofale”, a transmis vineri Federația Internațională a Societăților Crucii Roșii și Semilunii Roșii.

Cea mai mare organizație de salvare împotriva dezastrelor din lume a avertizat asupra riscului unei “crize de siguranță alimentară” în țara izolată, spunând că situația îngrijorătoare a fost exacerbată de sancțiunile internaționale impuse Coreei de Nord din cauza programelor nucleare și de rachete, relatează mediafax.


Citește și: Moscova și Beijingul au blocat noi sancțiuni americane împotriva Coreei de Nord

De la începutul lunii iulie nu a mai căzut niciun strop de ploaie, iar temperaturile au depășit 39 de grade Celsius, iar autoritățile au anunțat că se așteaptă ca ploile să înceapă de la jumătatea lunii august, a transmis organizația.

Populația de 25 demilioane de locuitori se află într-o stare vulnerabilă, iar subnutriția în rândul copiilor s-ar putea agrava, se arată într-un comunicat emis la Geneva.

“Aceasta nu este deocamdată clasificată ca fiind o secetă, dar orezul, porumbul și alte culturi sunt deja distruse în câmp, cu efecte potențial catastrofale pentru oamenii din RPDC”, a declarat Joseph Muyamboit, managerul de program în Phenian.

Citește și: Hamas anunță un armistițiu, neconfirmat încă de Israel

Federația a ajutat Crucea Roșie Națională să sprijine 13.700 de persoane din clasele cele mai vulnerabile la risc. Ea a trimis echipe de răspuns în situații de urgență și 20 de pompe de apă pentru a iriga câmpurile în zonele cele mai afectate, a mai spus acesta.

David Beasley, șeful Programului Alimentar Mondial al ONU (PAM), a vizitat Coreea de Nord în luna mai pentru a examina creșterea distribuției alimentelor pentru femeile și copiii subnutriți, în semn de deschidere.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Taxa de intrare în Veneţia va creşte în 2025, în încercarea de reducere a aglomeraţiei

Taxa de intrare în Veneţia va creşte în 2025, în încercarea de reducere a aglomeraţiei Sistemul experimental de plată introdus pentru turişti de oraşul italian...

‘Vama Veche’ a nordului una dintre cele mai ieftine variante la litoralul românesc

'Vama Veche' a nordului una dintre cele mai ieftine variante la litoralul românesc Pe granița de nord a României, la râul Prut, se află o...

Persoanele ‘păsări de noapte’, rezultate mai bune la testele de inteligență decât cele care se culcă devreme

Persoanele 'păsări de noapte', rezultate mai bune la testele de inteligență decât cele care se culcă devreme Un studiu efectuat pe pe 26.000 de persoane...

Cum a arătat prințesa Kate la finala de la Wimbledon. Este a doua apariție de la anunțul legat de boala sa

Cum a arătat prințesa Kate la finala de la Wimbledon. Este a doua apariție de la anunțul legat de boala sa Kate Middleton, Prințesa de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.