Sechestre pe bunuri în valoare de circa 6,5 milioane de lei și rețineri în dosare de corupție aplicate de CNA

Publicat:

Sechestre pe bunuri în valoare de circa 6,5 milioane de lei și rețineri în dosare de corupție aplicate de CNA

Centrul Național Anticorupție raportează reținerea a două persoane, săptămâna trecută, în dosare pornite pe fapte de corupție.

Într-un caz, un locuitor al municipiului Bălți a fost reținut pentru 72 de ore, fiind cercetat într-un dosar în care este învinuit că ar fi promis unui candidat să-l ajute să obțină permisul de conducere în schimbul a 1000 de euro. La demersul procurorilor, instanța a decis plasarea acestuia în arest la domiciliu pentru 30 de zile.


Citeşte şi: Laura Codruța Kovesi vine astăzi la Chișinău – Stiripesurse.md

Într-un alt caz, CNA l-a reținut în flagrant pe șeful adjunct al unui Inspectorat de Poliție. Funcționarul este bănuit de pretinderea și primirea a 2500 de euro pentru a nu examina un material pe faptul comiterii unei infracțiuni de samavolnicie.

Sechestre pe bunuri în valoare de circa 6,5 milioane de lei și rețineri în dosare de corupție aplicate de CNA

În perioada de raport, Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a sechestrat 7 bunuri în valoare de circa 6,5 milioane de lei, în baza unei delegații a Procuraturii Anticorupție (PA). Printre acestea se numără 2 mijloace de transport, o încăpere locativă și 2 nelocative, o construcție locativă, dar și un cont bancar.

Totodată, alte bunuri sechestrate anterior în valoare de 1,5 milioane de lei au fost confirmate prin încheieri judecătorești.

Săptămâna trecută, la linia națională anticorupție au fost recepționate 25 de apeluri, au fost întocmite 14 rapoarte de expertiză anticorupție, în cancelaria CNA au fost înregistrate 1107 materiale și au fost eliberate 91 de caziere de integritate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean căutat în Franţa a fost prins de poliţiştii români

Un moldovean căutat în Franţa a fost prins de poliţiştii români Un cetățean moldovean a fost reținut de poliţiştii români de frontieră după ce au...

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, lansează noi provocări la adresa Chișinăului

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, lansează noi provocări la adresa Chișinăului Liderul autoproclamatei regiuni transnistrene, Vadim Krasnoselski, a făcut declarații provocatoare în...

Guvernul României a adoptat proiectul de lege privind donarea sistemului Patriot către Ucraina

  Guvernul României a adoptat proiectul de lege privind donarea sistemului Patriot către Ucraina Guvernul a adoptat luni proiectul de lege privind donarea unui sistem de...

Peste 2000 de şoferi au fost sancţionaţi în weekend

Peste 2000 de şoferi au fost sancţionaţi în weekend În zilele de odihnă, peste 2 000 de conducători auto au încălcat regulile de circulație rutieră....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.