X

Secretar român de stat: Până în anul 2026, podul de la Ungheni, urmează să fie construit

Secretar român de stat: Până în anul 2026, podul de la Ungheni, urmează să fie construit

Până în anul 2026, podul de la Ungheni, parte a Autostrăzii Unirii, urmează să fie construit. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii de la București, Irinel Ionel Scrioșteanu. De la Ungheni, autostrada urmează să conecteze Chișinăul și Odesa.

„Am făcut o comisie mixtă pentru implementarea acestui proiect. Suntem pregătiți imediat ce semnăm contractul să mergem în teren și să înceapă proiectarea, în 2026 să avem acest pod dat în trafic la nivel de autostradă, plus conexiunile cu drumurile locale în așa fel încât să poată să fie folosit până finalizăm pe partea noastră Autostrada A8 și pe partea Republicii Moldova conexiunea cu un drum rapid până la Chișinău”, a declarat Irinel Ionel Scrioșteanu, potrivit moldova1.md.

Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

Autostrada Unirii va lega orașele Târgu Mureș, Târgu Neamț, Iași și Ungheni. Este vorba de un tronson de 304 kilometri. Oficialul român a menționat că sunt prevăzute lucrări destul de complexe și dificile în zona montană, însă România este hotărâtă să realizeze acest proiect.

Între timp, autoritățile de la Chișinău spun că este un drum necesar, mai ales că va conecta Ucraina și România prin Republica Moldova. În prezent, urmează să fie extinsă infrastructura rutieră la vama Leușeni.

„Până la finele anului începem licitația pentru lucrările de extindere a drumului existent, a unui kilometru de drum existent, de la punctul vamal Leușeni, îl extindem la patru benzi. Totodată, acest proiect prevede și reabilitarea facilităților vamale în punctul de trecere”, a spus Nicolae Mândra, secretar de stat la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Valoarea estimativă a proiectului de construcție a Autostrăzii Unirii este până la trei miliarde de euro.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

Tags: bucurestichisinauIrinel Ionel ScrioșteanuOdesaungheni
Diverse