X

Secretarul general al Guvernului: Nu există acum nicio îndoială de unde provin ameninţările

Federaţia Rusă este ameninţarea nr. 1 la adresa Republicii Moldova, a declarat secretarul general al Guvernului, Artur Mija. La conferinţa “Dezvoltarea rezilienţei prin parteneriate”, organizată marţi de Centrul de documentare şi informare NATO din Moldova, el a remarcat că “nu există acum nicio îndoială de unde provin ameninţările”.

“Rusia realizează că nu poate interveni militar în procesele care se desfăşoară în Moldova şi, prin urmare, recurge la un arsenal de ameninţări hibride: atacuri cibernetice, şantaj energetic, proteste plătite, raportări false de bombe, imixtiuni în procesul electoral. Toate acestea ne arată clar că trebuie să luăm măsuri pentru a ne proteja şi a consolida rezistenţa la aceste ameninţări. De asemenea, este evident că locul Moldovei este în lumea liberă, în UE”, a subliniat Mija.

Citește și : Șeful Procuraturii Ungheni, implicat într-un accident grav soldat cu patru morți

El s-a exprimat, de asemenea, în favoarea intensificării cooperării cu NATO.

“Mulţi din societatea noastră înţeleg că numai Alianţa Nord-Atlantică poate oferi garanţii de securitate. În acelaşi timp, majoritatea cetăţenilor se opun NATO, funcţionează vechile stereotipuri. Acesta este rezultatul propagandei la care oamenii continuă să fie expuşi. Şi această paradigmă trebuie schimbată”, a spus el.

Potrivit secretarului general al Guvernului, acest lucru este deosebit de relevant în contextul viitoarelor alegeri.

Citește și : Portret de primar – Cine e Ion Ceban, candidatul MAN la șefia Capitalei

“În curând vom avea alegeri locale. Apoi vor avea loc alegeri prezidenţiale şi alegeri parlamentare, în 2025. Ştim cu toţii că Rusia are o istorie foarte bogată de amestec în alegeri. Şi trebuie luate în prealabil măsuri pentru a preveni astfel de interferenţe”, a conchis Mija.

Tags: Artur MijaguvernMoldovarusia
Categorii: ExterneȘtirile zilei