X

Secretarul general al NATO se teme de Rusia: ‘Este periculos să o subestimăm’

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a atenţionat joi că este periculos de subestimat Rusia şi ambiţiile preşedintelui rus Vladimir Putin în contextul războiului din Ucraina, transmite Reuters, potrivit agerpres.

(Ruşii) “au dat dovadă de o mare disponibilitate de a tolera pierderile şi suferinţa”, a declarat Stoltenberg la o conferinţă de afaceri în Norvegia.

Vezi şi: Biden consideră drept ‘penibilă’ debandada din rândul republicanilor din Congres – VIDEO – Black News

“Nu avem indicaţii că preşedintele Putin şi-a schimbat planurile şi obiectivele în Ucraina. Aşa încât este periculos să subestimăm Rusia”, a conchis secretarul general al NATO.

Jens Stoltenberg a subliniat, într-un interviu acordat duminică postului BBC, că statele NATO trebuie să-şi crească producţia de arme şi muniţii pentru a sprijini în continuare armata ucraineană împotriva Rusiei.

Citeşte şi: 8 persoane, printre care 5 copii, găsite împușcate mortal într-o casă din SUA – Black News

Comitetul Militar al NATO va avea o reuniune pe 18 şi 19 ianuarie la Bruxelles pentru a analiza evoluţia războiului pornit în februarie anul trecut de Rusia împotriva Ucrainei, precum şi pentru a lua în discuţie alte ”chestiuni de importanţă strategică”.

Tags: Jens StoltenbergNATOrusiaucrainaVladimir Putin
Categorii: Război in Ucraina