Secretarul general al ONU a discutat despre tensiunile de la Ierusalim cu liderii israelian şi palestinian

Publicat:

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a discutat sâmbătă despre explozia actuală a tensiunilor în jurul locurilor sfinte din Ierusalim în cursul unor apeluri separate cu premierul israelian, Naftali Bennett, şi preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, notează AFP, potrivit agerpres.

În declaraţii publicate după cele două apeluri, ONU a făcut cunoscut că Antonio Guterres a discutat despre “eforturile pentru reducerea tensiunilor, a pune capăt provocărilor şi măsurilor unilaterale şi pentru a restabili calmul”.


Citește și : O treime din gazele exportate de Rusia spre UE riscă să fie pierdute din cauza războiului în Ucraina (directorul executiv al Naftogaz)

Peste 200 de persoane, majoritatea palestinieni, au fost rănite în ultima săptămână în confruntări în şi în jurul complexului Al-Aqsa, un loc sfânt pentru musulmani şi evrei.

Palestinienii au fost revoltaţi de desfăşurarea masivă a poliţiei israeliene şi de vizitele repetate ale evreilor la locul sfânt, care este administrat de un acord fragil de împărţire a puterii.

Antonio Guterres “a reafirmat că status quo-ul la locurile sfinte trebuie menţinut şi respectat”.

Ciocnirile de la Al-Aqsa intervin în mijlocul unui val de violenţe sângeroase, stârnind temeri de un conflict mai larg.

Citește și : Evacuarea civililor din Mariupol, ‘perturbată’ de armata rusă (adjunctul primarului)

Miercuri şi joi, tiruri de rachete din Fâşia Gaza au declanşat represalii din partea Israelului.

Dar, după atacuri similare lansate din Gaza vineri seară şi sâmbătă dimineaţă, Israelul a decis să nu lanseze contraatacuri şi a anunţat că va închide duminică singura frontieră cu enclava.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.