Secretarul general al Platformei DA: Viorel Barda a ‘furat’ patru primari din raionul Telenești

Publicat:

Într-un mesaj publicat pe Facebook, Liviu Vovc a spus că este „puțin surprins” de live-ul din această dimineață publicat de Emilian Crețu, transmite Știri.md. 

Liviu Vovc, secretarul general al Platformei DA, a venit cu o reacție după ce actorul Emilian Crețu a criticat formațiunea PAS și propunerea unui nou candidat pentru fotoliul de primar al comunei Negureni. Potrivit lui Vovc, deputatul PAS Viorel Barda, care a anunțat altă candidatură pentru primăria comunei Negureni decât cea a actualului edil al localității, a „furat” patru primari ai formațiunii DA din raionul Telenești.


Citește și : PAS cere modificarea Constituţiei, dar CCM-ul spune ‘pas’

„De mai mult timp platforma DA atenționează partidul de guvernământ că acționează în mod nedemocratic și despre faptul că deputatul menționat de către Emilian Crețu în live-ul din această dimineață, Viorel Barda, care este deputat (probabil mulți dintre voi auziți pentru prima oară de el și nu e de mirare), dar se ocupă doar cu prostii în loc să se ocupă de problemele țării (în 2023 nu a inițiat niciun proiect de lege, sau poate nu a inițiat vreo lege de când a ajuns în Parlament), prin constrângere, a luat PATRU primari ai Platformei DA din raionul Telenești și i-a obligat să adere la partidul de guvernământ”, scrie secretarul general al Platformei DA.

Însă, după spusele lui Vovc, mai grav este faptul că acest lucru nu se întâmplă doar în raionul Telenești, dar în toată țara.

„Pot să mai adaug că în unele sate fac sondaje și aruncă la gunoi propriile echipe în cazul în care un primar de la alt partid are șanse mai mari să câștige alegerile. Ei au nevoie doar de statistică, nu-i interesează absolut nimic”, susține Liviu Vovc.

Acesta a mai menționat că, în cadrul întrevederilor cu președintele Republicii Moldova, pe care le-a avut în ultima perioadă, ei au discutat despre aceste lucruri și el a îndemnat-o pe Maia Sandu „să oprească tot acest dezmăț și canibalism politic”.

„Nu putem aspira la valori europene acționând ca un partid neocomunism”, declară secretarul general al platformei DA.

Potrivit lui, satele din Republica Moldova au nevoie de profesioniști, nu de „trepăduși loiali partidului de guvernământ care pun interesul personal și de partid mai presus decât interele cetățenilor”.

Știri.md amintește că anterior, și partidul PAS a venit cu o reacție în legătură cu videoclipul publicat de Emilian Crețu în mediul online. Aceștia au menționat că Biroul Permanent Național PAS s-a sesizat referitor la procesul de desemnare a candidatului la funcția de primar din satul Negureni, raionul Telenești, şi anunţă că, în conformitate cu prevederile statutare, decizia trebuie aprobată la ședința Biroului.

Citește și : Ani grei de închisoare pentru Veaceslav Platon în Rusia

Reacția vine după ce actorul Emilian Crețu a publicat un live în care critică guvernarea și face apel către președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, de a lua măsuri în legătură cu tot ce se întâmplă. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

„Străini în autonomia lor”: cum sunt reprimate în Găgăuzia persoanele care îl contrazic pe Șor

În Găgăuzia, funcționarii sunt destituiți din funcții dacă îi critică pe Ilan Șor sau pe bașcana Evghenia Guțul Cei care au decis să nu se...

Maia Sandu, la Nisporeni și Călărași: Să decidem împreună pe 20 octombrie ce e bine pentru țara noastră

Maia Sandu, la Nisporeni și Călărași: Să decidem împreună pe 20 octombrie ce e bine pentru țara noastră Președintele Maia Sandu a efectuat o vizită...

Igor Grosu: „Planul nostru este să construim în continuare un sistem de sănătate modern”

Igor Grosu: „Planul nostru este să construim în continuare un sistem de sănătate modern” Președintele Parlamentului, Igor Grosu, i-a felicitat pe medici, asistenți medicali, conducători...

Electorala 2024 | A început expedierea buletinelor pentru cetățenii care vor vota prin corespondență, anunță MAE

Electorala 2024 | A început expedierea buletinelor pentru cetățenii care vor vota prin corespondență, anunță MAE Ministerul Afacerilor Externe a început să expedieze plicurile cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.