X

Secretarul general al ONU îndeamnă la reglementarea diplomatică a conflictului legat de arsenalul nuclear nord-coreean

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a îndemnat vineri la reglementarea prin mijloace diplomatice a conflictului legat de arsenalul nuclear nord-coreean, într-un discurs rostit în cadrul Conferinţei pentru securitate de la Munchen, transmite dpa.

Potrivit secretarului general al ONU, pentru a soluţiona “problema nucleară”, trebuie menţinută presiunea sancţiunilor asupra regimului izolat de la Phenian, conform agerpres.

Antonio Guterres a lansat totodată un apel către întreaga lume de a rămâne unită în faţa crizelor periculoase şi problemelor globale. “Provocările la adresa umanităţii” nu pot fi reglementate decât în comun şi prin coeziune, a insistat el.

Citește și : Coreea de Nord reprezintă o ameninţare pentru statele NATO (Jens Stoltenberg)

Circa 20 de şefi de stat şi de guvern şi 75 de miniştri de externe şi ai apărării s-au reunit începând de vineri la Munchen pentru conferinţa anuală pe teme de securitate, pe a cărei agendă vor ocupa un loc important tensiunile din Peninsula Coreeană.

Secretarul general al ONU a mai evidenţiat în discursul său lupta comună împotriva schimbărilor climatice şi a terorismului internaţional, pronunţându-se totodată pentru reluarea eforturilor de reglementare a conflictelor din Orientul Mijlociu şi Yemen.

Tags: arsenalul nuclearGuterresguvernMunchenONUOrientul MijlociuSecretarul general al ONUYemen
Categorii: Diaspora