X

Secretarul general al ONU a lansat “un mesaj de alertă” privind pericolele în 2018

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a lansat duminică “un mesaj de alertă, o alertă roşie” cu privire la pericolele care vor ameninţa lumea în 2018 şi a făcut un apel la unitate pentru a depăşi aceste pericole, transmite AFP.

“După ce am preluat această funcţie, acum un an, am lansat un apel pentru un 2017 al păcii. Din nefericire, ceea ce a urmat a fost radical opus. Conflictele s-au acutizat şi au apărut şi noi pericole. Peste tot în lume nu s-au mai înregistrat temeri atât de puternice legate de armele nucleare de la sfârşitul Războiului Rece”, a susţinut secretarul general al ONU, făcând trimitere la criza nord-coreeană, conform agerpres .

“Schimbările climatice sunt mai rapide decât noi” iar ” inegalităţile sunt încă puternice”, producându-se “încălcări grave ale Drepturilor Omului”, a continuat fostul premier portughez făcând trimitere la susţinerea din ce în ce mai amplă de care se bucură curentele naţionaliste şi xenofobe.

Citește și : Angela Merkel va colabora cu Franţa pentru a ţine unită Uniunea Europeană

“Putem rezolva aceste conflicte, putem trece peste ură şi ne putem proteja valorile comune. Însă trebuie să fim uniţi pentru a reuşi. Unitatea este drumul pe care trebuie să mergem şi viitorul nostru depinde de aceasta”, a mai adăugat Antonio Guterres care a lansat şi un apel la adresa liderilor politici ai lumii, îndemnându-i să “reconstruiască încrederea adunându-i pe oameni în jurul unor obiective comune”.

Tags: alertă roşieAntonio GuterresONUSecretarul general al ONU
Categorii: Știrile zilei