Secțiile de votare au fost deschise pentru turul II al alegerilor

Publicat:

Secțiile de votare au fost deschise pentru turul II al alegerilor

Astăzi, 19 noiembrie, în R. Moldova are loc turul II al alegerilor locale generale. Astfel, cetățenii sunt așteptați la secțiile de votare pentru a-și exercita dreptul la vot.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, procedura de vot a demarat la ora 07:00 și se va încheia la ora 21:00. Astfel, în cel de-al doilea tur al alegerilor locale generale, scrutinul va fi organizat în 273 de localități, iar pentru fotoliul de edil se vor duela 544 de candidați, transmite Știri.md.


Citeşte şi: Biden face o nouă gafă! Reacţia lui Antony Blinken spune tot (VIDEO) – Stiripesurse.md

Autoritățile precizează că în total, pentru turul II au fost tipărite 828.557 de buletine de vot, dintre care 637.890 în limba română și 190.667 în limba rusă.

De asemenea, în opt localități vor avea loc alegeri repetate. În șase localități pentru funcția de primar și consilier local, iar în două localități doar pentru funcția de consilier local.

Pentru alegerile repetate vor fi tipărite 22.927 de buletine de vot, dintre care 10.783 pentru funcția de primar și 12.144 pentru funcția de consilier local. 2.082 buletine de vot vor fi tipărite în limba română și 20.845 buletine de vot în limba rusă.

Secțiile de votare au fost deschise pentru turul II al alegerilor

Buletinele de vot pentru efectuarea votării repetate la alegerilor locale generale din vor avea culori diferite:

  • pentru alegerea primarului satului (comunei), orașului (municipiului) – de culoare roz;
  • pentru alegerea consilierilor în consiliile sătești (comunale), orășenești (municipale) – de culoare gri afumat.

Valoarea totală a tirajului de buletine de vot pentru turul II al alegerilor locale generale și alegerile repetate este de circa 250.000 de lei.

Centrele multifuncționale ale Agenției Servicii Publice vor asigura înregistrarea la reședința temporară a studenților și elevilor cu drept de vot înmatriculați la instituțiile de învățământ în localitatea respectivă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură Serialele "The Bear", "Shogun" şi "Baby Reindeer" sunt cotate...

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii Un foc de artificii care a iluminat cerul parcului de distracţii...

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească Primarul Luciano Fregonese, 47 de ani, din Valdobbiadene,...

Escrocheria ‘Ruda implicată în accident rutier’: Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția

Escrocheria 'Ruda implicată în accident rutier': Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția Cetățenii care sunt telefonați de persoane necunoscute și care sunt...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.