Sectorul cultural din Germania va beneficia de o finanţare publică de 2,5 miliarde de euro

Publicat:

Sectorul cultural din Germania va beneficia de o finanţare publică de 2,5 miliarde de euro, ce are misiunea de “a încuraja” reluarea spectacolelor şi a altor evenimente după o pauză de mai multe luni cauzată de pandemia de coronavirus, a anunţat miercuri Guvernul de la Berlin, citat de AFP, potrivit agerpres.   

Acest fond finanţat în întregime de statul federal german va fi utilizat pentru “a-i încuraja” pe organizatorii de spectacole, pentru ca “teatrele, interpretările, concertele, lecturile şi proiecţiile cinematografice” să poată să fie reluate “în curând”, a declarat ministrul german de Finanţe, Olaf Scholz.


Citește și : Suedia a intrat în topul european al mortalităţii provocate de arme de foc

“Revitalizarea vieţii culturale merită aceleaşi eforturi ca acelea care au fost făcute pentru alte industrii”, a subliniat ministrul Culturii din Germania, Monika Grutters.

Programul prevede o finanţare de 1,9 miliarde de euro cu titlu de “ajutor economic pentru evenimente de dimensiune redusă”, din cauza numărului limitat de participanţi impus în timpul pandemiei de COVID-19.

Ajutoarele financiare vor putea fi vărsate începând din iulie pentru spectacole care primesc până la 500 de persoane şi din august pentru cele care primesc până la 2.000 de persoane, dar vor fi suprimate în decembrie, a detaliat Monika Grutters.

Câteva evenimente culturale au fost deja reluate în Germania, însă numai în exterior, aşa cum este cazul proiecţiilor de filme. Nicio dată nu a fost încă fixată pentru redeschiderea sălilor de teatru, de concerte şi a cinematografelor.

Citește și : Papa Francisc a sărutat numărul de lagăr tatuat pe braţul unei supravieţuitoare a Holocaustului

Banii de la stat vor compensa pierderile suferite de organizatori prin prisma faptului că nu toate locurile din săli vor putea fi ocupate, pentru a respecta astfel regulile antiepidemice referitoare la capacitatea de primire a spaţiilor cultural-artistice.

Restul sumei anunţate, 600 de milioane de dolari, va fi utilizată ca primă de asigurare în cazul anulării unor evenimente majore cu peste 2.000 de spectatori, pentru a acoperi astfel riscul financiar cauzat de anularea sau amânarea unui eveniment. Această asigurare va putea fi utilizată în 2021 şi 2022.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.