Securitate întărită pentru summitul G7 în Japonia, după recentele atentate

Publicat:

Circa 24.000 de membri ai forţelor de securitate vor fi, potrivit media nipone, desfăşuraţi la Hiroshima, în vestul Japoniei, pentru summitul G7, începând de vineri, în condiţiile în care această ţară a fost recent scena unor atacuri, informează AFP, potrivit agerpres

Fiecare summit al G7 are loc sub strictă supraveghere, însă Japonia, gazdă, până duminică, a acestei reuniuni a şefilor de state şi de guverne, trebuie să fie şi mai atentă după atentatul din aprilie împotriva prim-ministrului Fumio Kishida şi asasinarea, anul trecut, a fostului lider Shinzo Abe.


Citește și : Paolo Gentiloni nu vede riscul unei crize imobiliare sau a datoriilor în UE

Securitatea a fost întărită înainte de summitul G7, cu poliţişti patrulând printre grupuri de turişti în celebrul parc Memorialul Păcii.

Agenţi circulă de asemenea pe malul pe care se află situri precum Domul bombei atomice, iar elicoptere survolează regulat locurile.

Măsuri de securitate erau de asemenea în vigoare la Tokyo, unde dulapurile automate pentru depozitare au fost scoase din funcţiune în marile gări. Distribuitoarele automate situate pe platformele de metrou au fost de asemenea scoase din funcţiune şi sigilate, anunţuri avertizând că ele nu vor fi disponibile în timpul summitului, din raţiuni de securitate.

La Hiroshima, panouri prin oraş şi în spitale amintesc locuitorilor şi turiştilor că summitul va provoca perturbări, cum ar fi închiderea de căi de circulaţie şi a accesului pe insula Miyajima, unde se vor deplasa liderii G7.

Media nipone au informat de asemenea că zeci de şcoli şi alte instituţii au ales pur şi simplu să ţină închis în timpul summitului.

Măsurile de securitate au fost întărite în condiţiile în care amintirea asasinării, în iulie anul trecut, a fostului premier Shinzo Abe în timpul unui miting de campanie în vest, este încă vie.

Iar luna trecută, un bărbat a lansat o încărcătură explozibilă în direcţia actualului prim-ministru Fumio Kishida, în timpul unei deplasări electorale a acestuia în departamentul Wakayama, vestul Japoniei.

Citește și : Ucraina, o ţară PUTRED de coruptă! Preşedintele Curţii Supreme de Justiţie a fost prins când lua o ŞPAGĂ uriaşă

Kishida a scăpat nevătămat din acest atentat, însă faptul că un atacator s-a putut apropia atât de tare de el a suscitat noi critici cu privire la hibele din dispozitivele de securitate ale Japoniei.

Liderii ţărilor membre ale G7 (Japonia, SUA, Canada, Regatul Unit, Franţa, Germania, Italia) şi ai Uniunii Europene vor avea anul acesta alături invitaţi precum preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva şi prim-ministrul indian Narendra Modi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.