Securitatea summitului ASEAN va fi asigurată de aproximativ 60.000 de polițiști și militari

Publicat:

Autorităţile filipineze au desfăşurat duminică aproximativ 60.000 de poliţişti şi de militari pentru a asigura securitatea summitului Asociaţiei Naţiunilor din Sud-Estul Asiei (ASEAN), care se va desfăşura în perioada 10-14 noiembrie la Manila, transmite agerpres .

În afara liderilor celor 10 ţări membre ale ASEAN, la summit sunt aşteptaţi să participe preşedinţii SUA, Donald Trump, Chinei, Xi Jinping, precum şi lideri din Uniunea Europeană, Rusia, Japonia şi Australia.


Poliţia filipineză a interzis portul armei în perioada în care se va desfăşura summitul în metropolă şi în alte provincii vecine.

Citiți și : Demisia premierului libanez impusă de Arabia Saudită ( Sayyed Hassan Nasrallah )

Criza minorităţii musulmane rohingya din Myanmar, ambiţiile nucleare ale Coreei de Nord, terorismul şi disputele teritoriale în Marea Chinei de Sud se vor număra printre temele abordate de şefii de stat şi de guvern reuniţi în Filipine.

Şi economia va fi un subiect cu greutate în cadrul reuniunilor ASEAN, o comunitate de 620 de milioane de locuitori, cu un PIB combinat de circa 2,5 miliarde de dolari (aproximativ 2,16 miliarde de euro).

ASEAN a luat fiinţă în 1967 şi are ca membri Myanmar, Brunei, Cambodgia, Filipine, Indonezia, Laos, Malaezia, Singapore, Thailanda şi Vietnam.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

La gura sobei, cu poveștile satului Cairaclia, scoase din anonimat

La gura sobei, cu poveștile satului Cairaclia, scoase din anonimat În Moldova a fost publicată și prezentată comunității bulgare cartea „Неразказаните истории на село Кайраклия“...

Vizita lui Orban la Moscova: Diplomaţia ucraineană denunţă o vizită care nu a fost coordonată cu Kievul

Vizita lui Orban la Moscova: Diplomaţia ucraineană denunţă o vizită care nu a fost coordonată cu Kievul "Referitor la vizita prim-ministrului ungar Viktor Orban la...

O femeie a rămas fără 12 mii euro, încercând să-și salveze fiica dintr-un accident fals

O femeie a rămas fără 12 mii euro, încercând să-și salveze fiica dintr-un accident fals Un tânăr de 18 ani din Ungheni a fost reținut...

Evenimentele Zilei de 6 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 6 iulie în Istorie 6 iulie este a 187-a zi a calendarului gregorian și a 188-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile zilei de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.