X

Ședința de judecată în cazul omorului Anei-Maria Guja a fost amânată

Ședința de judecată în cazul omorului Anei-Maria Guja a fost amânată

Ședința de judecată care trebuia să aibă loc astăzi, 23 august, în cazul principalului suspect al omorului Anei-Maria Guja, tânăra de 19 ani din Orhei, a fost amânată.

Avocatul suspectului G. C. nu s-a prezentat la ședința de judecată din cauză că s-a infectat cu COVID-19, transmite realitatea.md.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Amintim că omorul Anei-Maria, tânăra însărcinată din Orhei, ucisă cu bestialitate, a zguduit întreaga țară. Fata a dispărut pe data de 12 aprilie, după ce a urcat într-un automobil de ocazie pe o stradă din Orhei și a plecat într-o direcție necunoscută. Pe data de 15 aprilie 2024 a fost pornită o cauză penală pe faptul răpirii unei persoane.

Ulterior, oamenii legii au reușit să stabilească identitatea șoferului, iar la 16 aprilie acesta a fost reținut. Bărbatul de 45 de ani, Gheorghe Cotorobai, a fost plasat în arest pentru 30 de zile.

La 20 aprilie, polițiști din subdiviziunile Inspectoratului General al Poliției și membri ai societății civile au intensificat căutările fetei de 19 ani dispărute, în special pe teritoriile din extravilanul satului Chițcanii Vechi, raionul Telenești. În rezultatul măsurilor întreprinse, corpul neînsuflețit al tinerei de 19 ani, a fost depistat într-o fâșie forestieră din extravilanul satului Chițcanii Vechi, raionul Telenești, la 21 km distanță de domiciliul persoanei arestate.

Surse apropiate anchetei au declarat în exclusivitate pentru ONE TV că fata a fost supusă torturii, criminalul ar fi încercat să o sugrume și a stins țigara de corpul ei. Aceleași surse au comunicat că decesul ar fi survenit în urma unor lovituri în regiunea capului.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Sursele ONE TV au spus că tânăra a decedat în urma unei traume cranio-cerebrale deschise. Fata ar fi fost lovită de mai multe ori cu o țeavă în regiunea capului.

Suspectul ar fi reușit să șteargă o parte din urmele crimei după ce în presă au fost publicate imagini cu mașina de ocazie în care a urcat tânăra.

Cotorobai a lucrat doi ani în Poliție, fiind inspector de sector în Chițcanii Vechi. Ulterior, el a plecat din domeniu și abia în 2020 a fost angajat într-un penitenciar. Acolo ar fi lucrat doi ani.

Tags: Ana-Maria Gujajudecataorhei
Justiţie