Şedinţă de lucru la Palatul Elysée cu Macron şi Merkel în rolurile principale

Publicat:

Cancelarul german Angela Merkel, învestită miercuri cu al patrulea mandat, se va întâlni vineri după-amiază cu preşedintele francez Emmanuel Macron la Palatul Elysée, transmit dpa şi AFP, citând un anunţ al preşedinţiei franceze, potrivit agerpres.

Cei doi lideri, care au o relaţie puternică de când Macron a fost ales preşedinte al Franţei, se vor întâlni pentru o ‘şedinţă de lucru’.


Citeşte şi: Moscova ‘SE ÎNFOAIE’: ‘Nimeni nu poate da ultimatumuri unei puteri nucleare!’

La rândul său, Emmanuel Macron i-a făcut o vizită dnei Merkel la Berlin la o zi după învestirea lui ca şef al statului francez, în mai 2017.

Angela Merkel a depus miercuri jurământul în funcţia de cancelar pentru un al patrulea mandat, pe care îl începe însă de pe o poziţie slăbită de cele şase luni de negocieri pentru formarea unui guvern.

Dna Merkel a declarat luni că se va deplasa la Paris pentru ‘a pregăti Consiliul European’ din 22-23 martie şi ‘a aduce claritate cu privire la ceea ce considerăm ca fiind etapa următoare’.

Citeşte şi: Donald Trump îşi doreşte ca SUA să-şi formeze o ‘armată spaţială’

Vizita sa la Paris va fi precedată miercuri de cea a noului ministru german de externe, Heiko Maas, după cum a anunţat şeful diplomaţiei franceze, Jean-Yves Le Drian.

Parisul şi Berlinul au promis să dea un impuls comun relansării Uniunii Europene, în plină ascensiune a mişcărilor populiste. Deocamdată însă, Germania nu a dat decât un răspuns vag propunerilor Franţei de crearea a unui buget şi a unui post de ministru de finanţe pentru zona euro. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.