X

Şedinţă de lucru la Palatul Elysée cu Macron şi Merkel în rolurile principale

Cancelarul german Angela Merkel, învestită miercuri cu al patrulea mandat, se va întâlni vineri după-amiază cu preşedintele francez Emmanuel Macron la Palatul Elysée, transmit dpa şi AFP, citând un anunţ al preşedinţiei franceze, potrivit agerpres.

Cei doi lideri, care au o relaţie puternică de când Macron a fost ales preşedinte al Franţei, se vor întâlni pentru o ‘şedinţă de lucru’.

Citeşte şi: Moscova ‘SE ÎNFOAIE’: ‘Nimeni nu poate da ultimatumuri unei puteri nucleare!’

La rândul său, Emmanuel Macron i-a făcut o vizită dnei Merkel la Berlin la o zi după învestirea lui ca şef al statului francez, în mai 2017.

Angela Merkel a depus miercuri jurământul în funcţia de cancelar pentru un al patrulea mandat, pe care îl începe însă de pe o poziţie slăbită de cele şase luni de negocieri pentru formarea unui guvern.

Dna Merkel a declarat luni că se va deplasa la Paris pentru ‘a pregăti Consiliul European’ din 22-23 martie şi ‘a aduce claritate cu privire la ceea ce considerăm ca fiind etapa următoare’.

Citeşte şi: Donald Trump îşi doreşte ca SUA să-şi formeze o ‘armată spaţială’

Vizita sa la Paris va fi precedată miercuri de cea a noului ministru german de externe, Heiko Maas, după cum a anunţat şeful diplomaţiei franceze, Jean-Yves Le Drian.

Parisul şi Berlinul au promis să dea un impuls comun relansării Uniunii Europene, în plină ascensiune a mişcărilor populiste. Deocamdată însă, Germania nu a dat decât un răspuns vag propunerilor Franţei de crearea a unui buget şi a unui post de ministru de finanţe pentru zona euro. 

Tags: Angela MerkelberlinEmmanuel MacronfrantagermaniaHeiko MaasJean-Yves Le DrianPalatul ElyseeparisUniunea Europeană (UE)
Categorii: Diaspora