X

Sediul local al ONU din RD Congo, incendiat în formă de protest

Mulțimile de protestatari nemulțumiți de felul în care comunitatea internațională gestionează actele de terorism din statul african au incendiat sediul local al Organizației Națiunilor Unite din orașul Beni, după ce un atac efectuat de Forțele Democrate Aliate au determinat moartea a opt persoane, scrie mediafax.

Distrugerea, luni, a clădirii organizației internaționale în orașul din estul Republicii Democrate Congo a fost maniera în care civilii din țară și-au manifestat nemulțumirea în legătură cu felul în care ONU și autoritățile locale previn și răspund actelor de terorism efectuate de grupările extremiste locale, precum cel desfășurat de Forțele Democrate Aliate (ADF), relatează site-ul postului BBC.

Citește și : Michael Bloomberg, acuzat că încearcă să cumpere democraţia americană

ADF este una din milițiile islamiste din statul african, activând cu precădere în estul țării, la granița cu Uganda și Rwanda, cunoscut pentru resursele bogate de minereuri. Gruparea militantă a omorât opt persoane pe parcursul unui raid în orașul Beni, realizat în noaptea de duminică spre luni.

Organizația Națiunilor Unite are un contingent de 18.000 de trupe în Republica Democrată Congo care, alături de cele ale autorităților locale, nu reușesc să reducă frecvența actelor de violență și instabilitatea din țară.

Citește și : Consiliul UE adoptă lista candidaților pentru funcția de comisar european

Tags: ADFBenicongoONURwandaUganda
Categorii: Știrile zilei