Şef al ‘Ndrangheta arestat la Roma; Salvini este de părere că astfel de criminali ar trebui “să putrezească în puşcărie”

Publicat:

Poliţia italiană a anunţat duminică arestarea unui membru de frunte al ‘Ndrangheta, ceea ce l-a făcut pe vicepremierul Matteo Salvini, care deţine şi portofoliul Ministerului de Interne, să spună că astfel de criminali ar trebui “să putrezească în puşcărie”, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Filippo Morgante, în vârstă de 48 de ani, a fost prins la Roma după ce petrecuse 12 luni ascunzându-se de poliţie. El a fost descris drept un membru important al familiei mafiote Gallico, ce face parte din ‘Ndrangheta.


Citește și : O retragere a SUA din Tratatul INF ar putea duce la război (oficial rus)

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de poliţia italiană, Morgante urmează să ispăşească o pedeapsă de 18 ani de închisoare pentru afiliere la Mafia, trafic de droguri, posesie ilegală de arme şi intimidare.

“Mafioţii trebuie să putrezească în puşcărie. Mulţumiri Carabinierilor, care l-au vânat, şi tuturor bărbaţilor şi femeilor în uniformă din Italia: Suntem mândri de voi”, a declarat Salvini, citat într-un comunicat de presă.

‘Ndrangheta este originară din Calabria, în sudul peninsulei italice, şi a depăşit Cosa Nostra, din Sicilia, ca cea mai puternică grupare mafiotă. ‘Ndrangheta s-a implantat în Europa, America de Nord şi Australia şi este considerată cea mai activă grupare de criminalitate organizată din Germania.

Citește și : SUA se retrag din tratatul INF: Rusia denunţă ”visul” americanilor de a domina singuri lumea

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.