X

Șefa BNM: Investițiile BERD sunt ca un catalizator pentru cele private

Șefa BNM: Investițiile BERD sunt ca un catalizator pentru cele private

Situaţia din sectorul financiar bancar şi nebancar, proiectele de asistenţă tehnică în derulare de care beneficiază Banca Naţională a Moldovei (BNM) au fost discutate de guvernatoarea BNM, Anca Dragu, cu şefa Oficiului Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) în Republica Moldova, Catarina Bjorlin Hansen.

După cum a comunicat pentru Infotag serviciul de presă al BNM, în cadrul întrevederii interlocutorii au discutat despre priorităţile strategiilor BERD pentru Republica Moldova pentru perioada anilor 2023-2028.

Citește și: Pașaportul moldovenesc, luxul râvnit de rușii din Rusia

Printre acestea se numără un sector privat mai competitiv, mai favorabil incluziunii şi mai rezilient, îmbunătăţirea guvernanţei şi a mediului de afaceri, creşterea rezilienţei sectorului financiar.

“Investiţiile şi reformele sunt elemente-cheie în procesul de aderare la UE. În acest context, Anca Dragu a subliniat importanţa crucială a parteneriatului cu BERD pentru sprijinirea reformelor şi susţinerea sectorului privat.

Investiţiile BERD au rolul de a cataliza şi alte investiţii private semnificative cu respectarea firească a regulilor de guvernanţă”, se arată în comunicatul BNM.

Citește și: Două poduri rutiere din Bălți vor fi reparate

 

Tags: Anca DraguBERDBNMrepublica moldovaUE
Economie