Șefa BNM: Utilizarea cardurilor ruseşti ‘MIR’ pe teritoriul R.Moldova are consecinţe penale

Publicat:

Șefa BNM: Utilizarea cardurilor ruseşti ‘MIR‘ pe teritoriul R.Moldova are consecinţe penale

Utilizarea cardurilor ruseşti “MIR” pe teritoriul Republicii Moldova este ilegală şi are consecinţe penale, a declarat Anca Dragu, guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, la un post privat de televiziune.

De altfel, pe teritoriul ţării aflat sub controlul autorităţilor constituţionale, aceste mijloace de plată nu sunt funcţionale şi nu se pot  face transferuri financiare prin intermediul lor. Iar informaţiile potrivit cărora oamenii au primit deja bani prin acest sistem sunt doar parte a unui război informaţional, a mai spus Dragu, potrivit stiripesurse.


Citește și: Mai marii Europei s-au înţeles: Ursula von der Leyen rămâne şefa Comisiei Europene

Guvernatorul BNM a atenţionat că tranzacțiile prin intermediul acestor mijloace electronice sunt investigate de serviciile specializate.

Reamintim că, în martie, la revenirea din Federaţia Rusă, Evghenia Guţul, başcanul de la Comrat, a promis găgăuzilor că vor putea primi astfel bani în plus la salarii și pensii de la așa-zişi “sponsori”.

Citește și: Rusia interzice trei posturi TV din România

Dar la începutul lunii iunie, procurorul general Ion Munteanu a declarat că aceste carduri nu sunt funcţionale în Republica Moldova.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Coșmarul prin care a trecut o mare sportivă a Ucrainei din cauza lui Putin: “Mi-am sunat familia şi nu mi-a răspuns nimeni”

Coșmarul prin care a trecut o mare sportivă a Ucrainei din cauza lui Putin: "Mi-am sunat familia şi nu mi-a răspuns nimeni" Vedetă a sportului...

Canicula – o adevărată bătaie de cap pentru moldoveni. Ce alimente să nu consumi în această perioadă

Canicula - o adevărată bătaie de cap pentru moldoveni. Ce alimente să nu consumi în această perioadă Canicula și temperaturile care au depășit normalul acestei...

360 de profesori tineri urmează să fie angajați în instituții de învățământ din 1 septembrie

360 de profesori tineri urmează să fie angajați în instituții de învățământ din 1 septembrie 360 de tineri, absolvenți ai științelor educației, urmează să se...

Cum au „driblat” trei naționale de la EURO 2024 noua regulă UEFA

Cum au „driblat” trei naționale de la EURO 2024 noua regulă UEFA Italia, Danemarca și Slovenia sunt trei selecționate care și-au asigurat prezența în optimile...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.