Şefa CDU apără acordul nuclear cu Iranul în faţa oficialilor de la Tel Aviv

Publicat:

Şefa Uniunii Creştin Democrate (CDU) la putere în Germania, Annegret Kramp-Karrenbauer, a apărat acordul nuclear cu Iranul, luni, în timpul unei conferinţe de securitate ţinute la Tel Aviv, informează DPA, potrivit agerpres.

Kramp-Karrenbauer a considerat că “din păcate, până în prezent nu a mai fost găsit un alt mecanism mai inteligent pentru a întârzia programul nuclear iranian decât JCPOA”, chiar acordul nuclear cu Iranul.


Citește și: Întâlnirea dintre Kim și Trump a fost ‘istorică’ şi ‘extraordinară’

“Atât timp cât acest lucru rămâne, nu ar trebui să renunţăm cu uşurinţă”, potrivit liderului CDU, care a preluat conducerea partidului de la cancelarul Angela Merkel în decembrie trecut.

Aşa-numitul “Plan comun de acţiune cuprinzător” – cunoscut mai bine ca acordul nuclear cu Iranul – se prăbuşeşte după retragerea Statelor Unite în mai anul trecut, în ciuda eforturilor depuse de participanţii săi europeni – Franţa, Germania şi Marea Britanie – pentru a-l menţine în viaţă.

Kramp-Karrenbauer a adăugat că împărtăşeşte preocupările de securitate ale Israelului în legătură cu extinderea agresivă a influenţei Iranului în regiune.

Vezi și: Avion PRĂBUȘIT în Texas: 10 oameni și-au pierdut viața! – FOTO/VIDEO

Israelul s-a opus întotdeauna acestui acord, care permite Iranului să menţină un program nuclear pentru uz civil, dar îi restrânge sever drepturile de a îmbogăţi uraniul. Iranul a avertizat că în curând va depăşi limitele la îmbogăţirea uraniului impuse de acord, ca răspuns la sancţiuni americane stricte care i-au tăiat exporturile de petrol.

Kramp-Karrenbauer urmează să se întâlnească cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu şi cu preşedintele Reuven Rivlin în timpul vizitei sale. Ea părăseşte Israelul marţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.