X

Şefa CDU apără acordul nuclear cu Iranul în faţa oficialilor de la Tel Aviv

Şefa Uniunii Creştin Democrate (CDU) la putere în Germania, Annegret Kramp-Karrenbauer, a apărat acordul nuclear cu Iranul, luni, în timpul unei conferinţe de securitate ţinute la Tel Aviv, informează DPA, potrivit agerpres.

Kramp-Karrenbauer a considerat că “din păcate, până în prezent nu a mai fost găsit un alt mecanism mai inteligent pentru a întârzia programul nuclear iranian decât JCPOA”, chiar acordul nuclear cu Iranul.

Citește și: Întâlnirea dintre Kim și Trump a fost ‘istorică’ şi ‘extraordinară’

“Atât timp cât acest lucru rămâne, nu ar trebui să renunţăm cu uşurinţă”, potrivit liderului CDU, care a preluat conducerea partidului de la cancelarul Angela Merkel în decembrie trecut.

Aşa-numitul “Plan comun de acţiune cuprinzător” – cunoscut mai bine ca acordul nuclear cu Iranul – se prăbuşeşte după retragerea Statelor Unite în mai anul trecut, în ciuda eforturilor depuse de participanţii săi europeni – Franţa, Germania şi Marea Britanie – pentru a-l menţine în viaţă.

Kramp-Karrenbauer a adăugat că împărtăşeşte preocupările de securitate ale Israelului în legătură cu extinderea agresivă a influenţei Iranului în regiune.

Vezi și: Avion PRĂBUȘIT în Texas: 10 oameni și-au pierdut viața! – FOTO/VIDEO

Israelul s-a opus întotdeauna acestui acord, care permite Iranului să menţină un program nuclear pentru uz civil, dar îi restrânge sever drepturile de a îmbogăţi uraniul. Iranul a avertizat că în curând va depăşi limitele la îmbogăţirea uraniului impuse de acord, ca răspuns la sancţiuni americane stricte care i-au tăiat exporturile de petrol.

Kramp-Karrenbauer urmează să se întâlnească cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu şi cu preşedintele Reuven Rivlin în timpul vizitei sale. Ea părăseşte Israelul marţi.

Tags: acord nuclearAnnegret Kramp-KarrenbauerCDU (Uniunea Creştin-Democrată)germaniaIranisraeltel aviv
Categorii: Sinteze