Şefa CDU vrea să vorbească mai bine limba engleză

Publicat:

Annegret Kramp-Karrenbauer, care i-a urmat cancelarului Angela Merkel la conducerea Uniunii Creştin Democrate (CDU) din Germania şi care ar putea deveni viitorul candidat la postul de cancelar, vrea să îşi îmbunătăţească limba engleză, relatează DPA, potrivit agerpres.

“Înţeleg şi vorbesc franceza şi engleza, dar nici una pe atât de bine pe cât mi-aş dori”, a spus Kramp-Karrenbauer pentru ediţia de vineri a ziarului Saarbruecker Zeitung.


Citeşte şi: MASACRU în capitala Croaţiei: Şase oameni au fost împuşcaţi mortal!

Annegret Kramp-Karrenbauer, sau AKK, aşa cum a devenit cunoscută, a fost numită ministrul apărării luna trecută, după ce a preluat de la Merkel postul de lider al CDU în decembrie anul trecut.

Ea a fost anterior premierul micului land Saarland din sud-vestul ţării, la graniţa cu Franţa, între 2011 şi 2018. În perioada cât a fost premier în acest land, ea a luat lecţii de franceză, iar acum a început să îşi îmbunătăţească engleza la Berlin.

Citeşte şi: Indigenii brazilieni câştigă o luptă importantă cu Jair Bolsonaro

Ca ministru al apărării, Kramp-Karrenbauer va avea angajamente la nivel internaţional, participând în special la conferinţele NATO, unde limba dominantă este engleza.

Viitoarele alegerile federale din Germania urmează să aibă loc în octombrie 2021. Merkel, care vorbeşte engleza în public doar în ocazii rare, a spus că nu va mai candida. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.