Şefa CIA a venit cu lecţiile făcute din Turcia şi a făcut un raport pentru preşedintele SUA

Publicat:

Directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) a SUA, Gina Haspel, i-a prezentat joi preşedintelui Donald Trump, după deplasarea recentă întreprinsă în Turcia, concluziile sale cu privire la moartea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, au anunţat surse oficiale de la Washington, citate de AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Gina Haspel i-a prezentat preşedintelui ‘concluziile şi analizele deplasării sale în Turcia’, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Robert Palladino.

Citeşte şi: Cutremur puternic în largul Greciei


SUA aşteaptă în continuare o anchetă amănunţită a saudiţilor, a indicat Palladino. ‘Dorim aceasta cât mai rapid posibil. Cu cât ancheta durează mai mult, cu atât suntem mai îngrijoraţi de impactul şi de eficacitatea sa’, a afirmat el.

La rândul său, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat că preşedintele Trump a primit o informare de la directorul CIA cu privire la ancheta referitoare la uciderea jurnalistului saudit.

Jamal Khashoggi, un critic vocal al prinţului moştenitor saudit Mohammed bin Salman şi editorialist al cotidianului american Washington Post, a dispărut pe 2 octombrie, în timpul unei vizite la consulatul Arabiei Saudite de la Istanbul.

Gina Haspel s-a deplasat în Turcia în cursul săptămânii pentru a discuta cu autorităţile turce despre acest caz. Potrivit cotidianului Washington Post, Gina Haspel, a ascultat, în timpul vizitei întreprinse la Ankara, înregistrarea audio a asasinării lui Khashoggi.

Miercuri, Sabah, un ziar apropiat puterii de la Ankara, a scris că serviciile de informaţii turce i-au oferit directorului CIA elemente calificate drept ‘probe’.

Citeşte şi: Isteria pachetelor explozive continuă în SUA. Sediul unui post de radio a fost evacuat

În ultimele trei săptămâni, în media proguvernamentale din Turcia s-au scurs aproape zilnic informaţii despre anchetă şi detalii din presupusele înregistrări. Informaţiile din presă susţin că Khashoggi a fost torturat şi ucis de o ‘echipă de asasini’ de 15 membri trimisă de Arabia Saudită.

Arabia Saudită a recunoscut joi că, pe baza informaţiilor furnizate de Turcia, suspecţii acuzaţi de uciderea lui Jamal Khashoggi au acţionat ‘premeditat’.

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a anunţat în această săptămână o primă măsură de retorsiune, revocarea vizelor pentru 21 de saudiţi suspectaţi de implicare în uciderea lui Jamal Khashoggi. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.