Șefa Comisiei Europene va vizita insula italiană Lampedusa invadată de migranți

Publicat:

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se va deplasa duminică la Lampedusa. Insula italiană se confruntă cu un număr din ce în ce mai mare de migranți, iar localnicii și premierul Italiei au cerut ajutorul UE.

„Președintele Von der Leyen se va deplasa mâine (duminică, 17 septembrie n.r.) la Lampedusa la invitația premierului italian Meloni”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Eric Mamer, pe patforma X.


Citeşte şi: O altă durere de cap pentru autorităţi: Capacitatea redusă a gazoductului transbalcanic

Premierul Italiei, Giorgia Meloni, a cerut vineri ca Uniunea Europeană să acționeze în comun „cu o misiune navală dacă este necesar” pentru a împiedica migranții din Africa de Nord să traverseze Mediterana.

Aproape 126.000 de migranți au sosit în Italia până în prezent în acest an, aproape dublu față de aceeași dată din 2022. Lampedusa este zona cea mai aglomerată. Mii de migranți au ajuns în această săptămână, depășind populația permanentă a insulei.

Miniștrii de Interne ai Franței, Germaniei și Italiei, precum și unii reprezentanți ai UE au discutat sâmbătă, la telefon, despre problemele legate de migranți, a declarat ministrul francez Gerald Darmanin.

Citește și : Starea de urgență ar putea fi pusă pe pauză în toamnă

De asemenea, Germania a decis să continue să primească migranții și refugiații care sosesc în Italia, a declarat vineri ministrul de Interne Nancy Faeser, la două zile după ce a anunțat suspendarea acordului Roma.

Zeci de locuitori din Lampedusa au protestat sâmbătă împotriva unui plan de construire de noi tabere de corturi pentru a găzdui migranți.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Unul dintre cei doi medici acuzaţi de moartea lui Matthew Perry a pledat vinovat

Unul dintre cei doi medici acuzaţi de moartea lui Matthew Perry a pledat vinovat Unul dintre cei doi medici acuzaţi în ancheta privind moartea lui...

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.