Șefa diplomaţiei germane: Realizările democratice obţinute în Tunisia din 2011 încoace nu trebuie pierdute

Publicat:

”Realizările democratice obţinute în Tunisia din 2011 încoace nu trebuie pierdute”, a atenţionat vineri şefa diplomaţiei germane Annalena Baerbock, după ce opozantul tunisian Rached Ghannouchi a fost arestat joi, informează AFP, potrivit agerpres

Întrebată în legătură cu aceasta în cadrul unei conferinţe de presă la Berlin, şefa diplomaţiei germane şi-a exprimat “profunda îngrijorare” pentru soarta liderului partidului islamo-conservator Ennahdha, principalul oponent al preşedintelui tunisian Kais Saied.


Citește și : Germania vea să îşi retragă sistemele Patriot din Polonia şi Slovacia

Miniştrii afacerilor externe ai ţărilor din UE continuă să urmărească situaţia şi “noi împărtăşim preocupările noastre Tunisiei”, a adăugat ea.

Recunoscând că Tunisia se află într-o situaţie dificilă, atât pe plan economic cât şi social, Baerbock a afirmat: “Nu vrem, ca europeni, să lăsăm populaţia tunisiană de una singură”.

Liderul partidului islamo-conservator Ennahdha şi al fostului Parlament, Rached Ghannouchi, în vârstă de 81 de ani, este cel mai proeminent adversar care a fost arestat în Tunisia de la lovitura de stat a preşedintelui Kais Saied, care a preluat deplinele puteri în iulie 2021.

Arestarea sa de luni a avut loc după declaraţii în care afirma că Tunisia ar fi ameninţată cu un “război civil” dacă partidele de stânga sau cele reprezentând islamul politic, precum Ennahdha, ar fi eliminate.

Potrivit ministrului de externe german, este esenţial ca programul de ajutoare dintre Tunisia şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) să fie finalizat.

Citește și : Biden îşi va anunţa candidatura pentru alegerile din 2024 săptămâna viitoare – VIDEO

Tunisia, îndatorată cu circa 80% din PIB-ul său, a obţinut un acord de principiu de la FMI la mijlocul lui octombrie pentru un nou împrumut de aproape 2 miliarde de dolari, pentru a ajuta această ţară să depăşească profunda criză financiară în care se află.

Însă discuţiile sunt în impas, în lipsa unui angajament ferm al Tunisiei de a restructura cele peste 100 de companii publice puternic îndatorate şi de a anula subvenţiile pentru unele produse de bază.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.