X

Șefa diplomației germane: UE va suplimenta ajutorul financiar şi livrarea de armament către Ucraina

Uniunea Europeană va suplimenta ajutorul financiar şi livrarea de armament către Ucraina, a declarat, luni, ministrul german de externe Annalena Baerbock, înaintea unei întâlniri speciale a Consiliului Afaceri Externe, la Bruxelles, potrivit CNN, scrie news.ro

”Vom suplimenta mijloacele financiare pentru achiziţionarea de bunuri militare la 1 miliard de euro. Pentru a fi clari, suntem în deplină solidaritate de partea Ucrainei, susţinem protecţia populaţiei civile din Ucraina”, a declarat Baerbock jurnaliştilor.

Citește și : Israelul încearcă să aducă pacea în Ucraina: ‘Mai e un drum lung de parcurs’

Germania se va asigura, de asemenea, că vânzările de armament de la producătorii germani vor fi efectuate cât mai repede posibil.

”Ucraina are nevoie de alte arme”, a spus ea, fără a oferi alte detalii din motive de securitate.

”Este vorba despre viaţă şi moarte, suntem în mijlocul unui război şi, prin urmare, este nevoie de precauţie absolută în a spune ce armament urmează să fie livrat şi unde”, a adăugat Baerbock.

”Suntem martori că guvernul rus continuă să-şi intensifice retorica cu privire la armele nucleare, precum şi la teritoriul NATO”, a continuat oficialul german.

Citește și : Cum se vede din Israel radiografia conflictului prin interpuşi cu Iranul şi resuscitarea acordului nuclear

Baerbock a mai subliniat că alianţa trebuie să împiedice extinderea războiului în alte ţări.

”Avem o responsabilitate faţă de ucraineni, dar avem şi o responsabilitate faţă de 450 de milioane de europeni şi cei care sunt membri NATO… Nu ne putem asuma responsabilitatea că vor exista mai multe acte de război în alte ţări”, a conchis ea.

Tags: Annalena BaerbockarmamentbruxellesNATOucraina
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina