X

Şefa diplomaţiei UE cere instituirea imediată a armistiţiului în Siria

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politică de securitate, Federica Mogherini, a făcut apel la instituirea imediată a armistiţiului în Siria ca urmare a rezoluţiei adoptate duminică de Consiliul de Securitate al ONU care susţine o încetare a luptelor timp de o lună pentru a permite accesul ajutorului umanitar, relatează agenţia DPA luni, potrivit agerpres. 

Rezoluţia ONU este ”un pas necesar şi încurajator, dar un prim pas”, a declarat dna Mogherini înainte de o reuniune a miniştrilor de externe din ţările UE la Bruxelles. ”Acum această rezoluţie trebuie aplicată imediat”, a adăugat şefa diplomaţiei europene.

Citeşte şi: Explozie puternică într-un magazin din Leicester; patru persoane au murit

Ministrul austriac de externe, Karin Kneissl, a estimat la rândul său că ocazia oferită de votul ONU trebuie folosită astfel încât reprezentanţii forţelor din Siria să instituie un control asupra miliţiilor lor. La rândul său, dna Mogherini a făcut apel la Rusia, Iran şi Turcia să-şi respecte promisiunile privind dezescaladarea situaţiei.

”De fapt, este cazul ca Rusia şi Iranul, de o parte, şi Turcia şi SUA, de cealaltă, să facă uz de influenţa lor pentru a pune capăt acestei barbarii”, a afirmat la rândul său ministrul luxemburghez de externe, Jean Asselborn.

Citeşte şi: Dodon este terifiat de spectrul unirii cu România şi convoacă Consiliul de Securitate

Tags: Federica MogheriniJean AsselbornKarin KneisslONUsiriaUniunea Europeană (UE)
Categorii: Diaspora