Şefa executivului din Hong Kong respinge criticile mediului de afaceri privind strategia sa ‘zero COVID’

Publicat:

Şefa executivului din Hong Kong, Carrie Lam, a reafirmat marţi strategia sa “zero COVID”, respingând astfel criticile mediului de afaceri care estimează că această izolare internaţională comportă mari probleme pentru centrul financiar, informează AFP, potrivit agerpres

Săptămâna trecută, într-o scrisoare deschisă adresată lui Carrie Lam, Camera Europeană pentru Comerţ de la Hong Kong a afirmat că reputaţia acestui centru de afaceri internaţional este ameninţată şi că locuitorii săi se simt “ţinuţi ostatici” din cauza închiderii frontierelor.


Citește și : Armata USA a părăsit Afganistanul după un război de 20 de ani

Şefa executivului hongkonghez a afirmat că nu vrea să schimbe acest curs, punând capăt oricărei speranţe de ridicare a măsurilor impuse călătorilor din străinătate. “Cel mai important acum este să împiedicăm pe cât posibil importarea de cazuri” de coronavirus de tip nou, a afirmat ea într-o conferinţă de presă.

Hong Kong impune una dintre carantinele cele mai dure şi mai lungi din lume, pentru toţi călătorii din alte ţări. Persoanele care sosesc din ţări considerate cu risc ridicat în ceea ce priveşte situaţia COVID-19, printre care SUA, Franţa sau Regatul Unit, trebuie să stea în carantină timp de 21 de zile la un hotel.

Totodată, Carrie Lam a afirmat că privilegiază redeschiderea frontierelor cu China continentală în raport cu restul lumii. În opinia ei, majoritatea societăţilor internaţionale prezente în Hong Kong sunt de asemenea favorabile redeschiderii frontierelor cu China, reamintind că “atuul cel mai important al Hong Kong-ului este acela că e poarta de intrare spre China, o piaţă imensă”.

Aceste declaraţii par a nu fi pe placul companiilor internaţionale care au ales Hong Kong-ul pentru poziţia sa geografică, taxele mici, sistemul său juridic şi serviciile financiare.

Între timp, China nu se arată deloc grăbită să relaxeze restricţiile pentru călători, inclusiv pentru cei care sosesc din Hong Kong.

Mass-media din fosta colonie britanică au informat săptămâna aceasta că Beijingul intenţionează să menţină aceste restricţii cel puţin până la Jocurile Olimpice de Iarnă din februarie 2022.

Citește și : Fauci îşi aminteşte de primele zile terifiante ale epidemiei de SIDA

Până în prezent, măsurile stricte puse în aplicare în Hong Kong au permis limitarea numărului de cazuri de COVID-19 la circa 12.000, dintr-o populaţie de 7,5 milioane de locuitori.

În jur de 50% din populaţie este pe deplin vaccinată, chiar dacă oraşul dispune de suficiente doze de vaccin pentru întreaga sa populaţie, iar cifra este de numai 25% la persoanele peste 70 de ani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda Sportivul Ivan Corșunov a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial...

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 pe scara Richter a...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.