Şefa FMI spune că tot mai mulţi britanici regretă Brexit-ul

Publicat:

Directoarea Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, a declarat marţi că tot mai mulţi britanici regretă Brexit-ul, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Se pare că există mai mulţi britanici care ar fi preferat să rămână decât să iasă” din Uniunea Europeană, a spus Lagarde la o conferinţă la Washington.


Citeşte şi: Trump îl ironizează pe Macron pentru că a cedat în faţa ‘vestelor galbene’

“Cred că există regrete în multe părţi din Europa. Cred că există mai multe regrete în Marea Britanie decât în urmă cu şase luni”, a spus ea într-o discuţie la tribuna Bibliotecii Congresului SUA.

“Există o mai mare conştientizare acum că vor fi mai multe pierderi din cauza Brexit-ului decât a fost preconizat şi decât s-au aşteptat cei care au făcut campanie” pentru ieşirea Marii Britanii din UE, a insistat ea.

Directoarea FMI a semnalat de asemenea cu optimism că, “legal”, Marea Britanie are posibilitatea de a renunţa să mai iasă din UE fără a mai avea nevoie de acordul altor state membre, aşa cum a transmis marţi avocatul general al Curţii de Justiţie a UE.

Citeşte şi: Cutremur extrem de puternic în Noua Caledonie. Autorităţile au evacuat zonele de coastă

Există “un mijloc perfect legal de a revoca Articolul 50, o dispoziţie conform căreia Marea Britanie se retrage”, a adăugat Legarde.

Întrebată dacă acest lucru este şi viabil, ea a răspuns că “cel puţin este legal”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora Pe parcursul lunii august, în Republica Moldova vor fi organizate mai multe evenimente dedicate diasporei, în cadrul unei...

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile Un american în vârstă de 58 de ani...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.